Sra. Rigau: A dit, no!

Tradicionalment, el professorat que fa substitucions o cobreix interinatges ha estat seleccionat d’acord amb criteris de transparència, mèrit, capacitat, especialització i experiència. És a dir, d’acord amb criteris objectius.
 
Ara, la Conselleria que dirigeix la senyora Rigau, fonamentant-se en la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i, molt especialment, en els decrets que la despleguen -d’autonomia, de direccions i de perfils i provisió- pretén modificar aquest sistema de cobriment d’interinatges i substitucions i assimilar-lo al model emprat per l’empresa privada que es basa en l’arbitrarietat de les direccions d’aquests centres educatius. Dit d’una altra manera, la pretensió del Departament d’Ensenyament és la de legalitzar els nomenaments a dit, recorreguts judicialment ja fa temps per USTEC·STEs (IAC).
 
El passat dia 4 de març la concentració de delegats i delegades davant la seu del Departament a Via Augusta mentre tenia lloc la suposada mesa sectorial de negociació va tenir com a objectiu expressar el més enèrgic rebuig a l’intent de validar una resolució que permet que les direccions puguin triar el professorat interí i substitut de manera clarament subjectiva perquè el document proposa que l’entrevista personal esdevingui un factor decisiu per al nomenament d’aquest personal docent, atorgant més puntuació a aquesta entrevista que a l’experiència professional a l’aula. No cal pas molta imaginació per adonar-se que aquest procediment obre la porta a legalitzar pràctiques tan poc democràtiques com el nepotisme, la corrupció i la discriminació a l’interior dels centres educatius. És per això i perquè la selecció a dit és immoral, ineficaç i pot constituir un niu de conflictes dins els centres que USTEC·STEs (IAC) durà a terme totes les accions que consideri necessàries per impedir l’aplicació d’una mesura que segueix en la línea de la voluntat privatitzadora de la consellera d’Ensenyament del govern de la Generalitat de Catalunya expressada a bastament per mitjà de les polítiques educatives que ha impulsat al llarg d’aquests darrers anys.
 
Com sempre, la mobilització generalitzada ha d’acompanyar la denúncia d’aquesta nova agressió contra el model públic de gestió dels centres educatius i en aquest sentit volem convocar ja des d’ara a les assemblees territorials que tindran lloc el proper dia 17 de març arreu del país. A Lleida, a les 18.00 hores, al carrer Comtessa Elvira, 13.
 
Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)