L’Hospital de Bellvitge, sota sospita per l’espera d’un any per operar un tumor

Una dona espera més d'un any per ser operada d'un tumor a l'Hospital de Bellvitge

Una dona espera més d'un any per ser operada d'un tumor a l'Hospital de Bellvitge | Cedida

 

Cas surrealista a l'Hospital de Bellvitge. Des de l’Associació el Defensor del Pacient han demanat que Franciso Bañeres, fiscal superior de Catalunya, encapçali la investigació sobre el cas d’una dona que fa més d’un any que està esperant una operació per extreure-li un tumor. Concretament, doncs, fa 14 mesos que la dona espera notícies sobre l'extirpació del seu tumor.

 

Durant el mes de setembre de l'any 2016, una veïna de 49 anys i d’Esplugues de Llobregat va ser diagnosticada d’un tumor a les cervicals a partir d’una lesió que va patir al braç. En aquell moment li van fer un TAC i van detectar-li el tumor. Va ser aleshores, finalment, quan el metge de capçalera la va derivar a l’especialista de l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi i, més tard, a l’Hospital Universitari de Bellvitge.

 

L’afectada ha assegurat que sent molt dolor a l’esquena i les costelles, que el tumor també li provoca marejos i pèrdua d’equilibri; i en conseqüència ha perdut la seva feina perquè la van acomiadar de la seva feina al sector de la neteja, ja que tots aquests problemes derivats l’impedeixen treballar amb normalitat.

 

L'hospital preveu realitzar l'operació durant aquest mes d'octubre

L'hospital preveu realitzar l'operació durant aquest mes d'octubre | CatalunyaDiari.cat

 

Un presumpte delicte que «posa en perill la seva vida»

En aquest sentit, la pacient ha afirmat que el tumor li està aixafant la medul·la, per això té marejos i perd l’equilibri provocant-li caigudes en tres ocasions. També ha explicat, en una carta al fiscal Bañeres, que aquesta situació posa «en perill fins i tot la seva vida» i empitjora la seva situació, per tant es tracta d’un presumpte delicte.

 

A més a més, la dona també ha assegurat que, segons li va dir un metge, si no s’operava, podria quedar-se «invàlida». No obstant això, el passat mes d’agost va fer un any que la pacient està a la llista d’espera, per tant ha volgut presentar una queixa formal a un hospital que ha demorat la seva resposta fins a límits insospitats. 

 

A l’Hospital Universitari de Bellvitge, per contra, asseguren que la dona consta en llista d’espera perquè té una patologia benigna i durant aquest mes d’octubre preveuen que tingui lloc la intervenció per extirpar-li el tumor.