Soses ja gaudeix del servei de recollida porta a porta de la brossa

Imatge d'un dels contenidors

Imatge d'un dels contenidors | LleidaDiari.cat

 

Els veïns i veïnes de Soses gaudeixen des del diumenge al vespre del sistema de recollida de residus porta a porta. Des de l'Ajuntament s'ha demanat paciència i col·laboració als veïns, conscients que com tot nou servei es necessita un temps d'adaptació, així com comprensió davant les contingències i problemes que puguin sorgir durant aquesta etapa inicial. Així, els contenidors que fins ara servien com a punts de recollida van desaparèixer el diumenge, que era la data fixada per l'inici del servei porta a porta. El consistori recorda que ara, a partir de les 21.00 hores, cal baixar la fracció que toqui, i s'aconsella baixar els cubells de nit i deixar-los en un lloc visible, perquè queda per establir l'horari definitiu de recollida.

 

Divendres dia 19 es començarà amb la fracció de resta. Malgrat això, el consistori confia plenament en la bona predisposició de tots els sosencs per tal de poder resoldre les possibles incidències amb l'ajut dels responsables de la recollida, que durant un temps seran a les dependències de l'Ajuntament per tal de facilitar l'adaptació. Concretament, l'oficina del porta a porta estarà oberta al públic en el següent horari: dimecres 15.30 a 19.30 hores a les oficines de l'Ajuntament.

 

Problemes amb la brossa en altres municipis lleidatans

No tenen, de moment, la mateixa sort a Alcarràs, ja que aquest matí l'Ajuntament ha lamentat la manca d'eficàcia del Consell Comarcal del Segrià, organisme competent en la gestió dels residus del municipi, ja que no està realitzant la recollida de la brossa de manera diligent; un fet que comporta greus problemes d'acumulació de brossa i sobresaturació dels contenidors a la població. Davant d'aquesta situació, el consistori ha explicat que ha traslladat el seu malestar en reiterades ocasions a l'ens comarcal, qui n'és el responsable directe del servei, i també ha fet arribar les queixes a la mateixa empresa gestora, però ha lamentat que ni l'empresa ni el mateix Consell Comarcal estan donant la resposta ràpida i efectiva que se'ls reclama.

 

Tant és així que, aquest dissabte, 13 d'octubre, després de diversos requeriments i davant de la inacció de l'ens competent, ha estat el mateix consistori que ha incidit directament perquè l'empresa gestora procedeixi a recollir tota la brossa que s'acumulava en diversos carrers i punts del municipi. El consistori alcarrassí exigeix al Consell Comarcal que garanteixi el bon funcionament del servei, sobretot abans de la imminent entrada del sistema de recollida de residus porta a porta, prevista per desembre i que ja està en funcionament en altres municipis.