Categories: Esports

La selecció espanyola de futbol ja coneix els seus rivals per als Jocs Olímpics

Les seleccions que conformaran la categoria masculina i femenina de futbol als Jocs Olímpics van conèixer aquest dimecres els seus rivals al sorteig celebrat a la ciutat francesa de Saint Denis. Pel que fa al futbol masculí, els 16 països classificats van ser distribuïts en quatre grups, entre els quals es trobava l’amfitrió, França, així com els altres caps de sèrie com Argentina i les dues seleccions asiàtiques que estan encara per confirmar. El primer partit tindrà lloc el dimecres 24 de juliol, dos dies abans de la cerimònia d’obertura. 

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cal destacar que totes les seleccions participants hauran d’incloure en les seves llistes a jugadors nascuts a partir de l’1 de gener de 2001, tot i que també tindran l’opció de convocar a tres jugadors amb més edat. calendari de la competició comptarà amb una fase de grup, del 24 al 30 de juliol, els quarts de final, el 2 d’agost, les semifinals, el 5 i 6 d’agost, i la final, el 9 d’agost. 

Les ciutats franceses de París, Santi-Étienne, Nantes, Niça, Bordeus, Lió i Marsella, acolliran, als seus respectius estadis, els enfrontaments dels diferents grups:

D’altra banda, el futbol femení comptarà amb la participació de 12 seleccions nacionals repartides en tres grups, amb Espanya, Estats Units i França com a caps de sèrie, i protagonitzarà, per primer cop a la història, la clausura d’aquest esport amb la seva gran final el 10 d’agost. Espanya ha assegurat la seva participació olímpica per primera vegada en la seva història i es perfila com una de les aspirants al podi. Les de Montse Tomé estaran a grup C al costat del Japó, Brasil, subcampiones de la Copa d’Or femenina d’enguany, i les primeres classificades del preolímpic de la CAF.

França lidera el Grup A i, malgrat no haver pujat mai al podi olímpic, tindrà una oportunitat d’or per fer-ho en aquests Jocs Olímpics. Les franceses compartiran grup amb el Canadà, vigents campiones olímpiques, i Colòmbia, que compta amb Catalina Usme com a màxima golejadora històrica i que assisteix per tercera vegada a uns jocs.

Per la seva banda, els Estats Units, guanyadores de la medalla d’or a Londres 2012, també són considerades una de les grans potències de la competició. Han participat en totes les edicions anteriors i compartiran el Grup B amb Alemanya, Austràlia i la segona selecció classificada de la CAF.

Jose Ruiz

Recent Posts

En alerta una presó catalana per la desaparició d’un ganivet durant un servei de cuina

Els funcionaris de la presó de Quatre Camins han obert una investigació per aclarir què…

11 hores ago

Cau amb el cotxe per un barranc a l’Alt Urgell i es queda atrapat al vehicle

Una persona ha quedat atrapada aquest dissabte a l'interior del seu vehicle després de caure…

14 hores ago

Ja es coneix el número guanyador de la Grossa de Sant Jordi

El número guanyador de la Grossa de Sant Jordi d'enguany és el 02219. Els que…

16 hores ago

Troben el cos d’una persona sense vida en una platja catalana

Una persona ha aparegut morta aquest dissabte a la matinada a la platja de Sant…

18 hores ago

Zapatero fa una crida a Lleida a la defensa de Sánchez

L'expresident de govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha fet una crida a la mobilització…

21 hores ago

Catalunya, en alerta per pluges

Protecció Civil ha activat aquest divendres a la tarda la fase d'alerta del Pla especial…

21 hores ago