Troben un baix elèctric amb 1,6 quilograms de cocaïna a l’aeroport del Prat

Cocaïna trobada a l'interior d'un baix elèctric en l'aeroport del Prat

Cocaïna trobada a l'interior d'un baix elèctric en l'aeroport del Prat | Cedida

 

Durant el passat dissabte 11 d'agost, la Guàrdia Civil va detenir un home, de 35 anys i de nacionalitat veneçolana, a l'aeroport del Prat, Barcelona, amb 1,593 quilograms de cocaïna amagats a l'interior d'un baix elèctric.

 

Segons ha informat la Guàrdia Civil, l'home intentava viatjar des de Barcelona fins a Palma de Mallorca ocultant la droga dins d'un instrument musical del qual va modificar part del seu cos de fusta per poder amagar la cocaïna en el seu interior.

 

Ocultava la droga dins del baix elèctric

Els agents responsables del Grup d'Inspecció d'Equipatges i Bodega, GIEB, en la T1 de l'aeroport del Prat van detectar en l'equipatge d'un passatger una massa orgànica sospitosa, concretament a l'interior del seu baix elèctric.

 

En inspeccionar l'equipatge, els agents van trobar tres bosses d'una substància blanca que van enviar analitzar amb reactius químics per tal de comprovar la seva naturalesa. La substància va donar positiu en el test de la cocaïna i, per tant, els agents de la Guàrdia Civil, van procedir a la detenció del propietari d'aquest equipatge per un presumpte delicte contra la salut pública i de tràfic de drogues.

 

Finalment, les diligències del cas i el detingut van passar a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció número 4 del Prat de Llobregat, Barcelona, a l'espera de la decisió del jutge.

Imatge dels refrescos dissolubles on els detinguts amagaven la cocaïna.

Imatge dels refrescos solubles on els detinguts amagaven la cocaïna. | Guàrdia Civil

 

Més detinguts a l'aeroport del Prat per dur cocaïna

El passat mes de juny, la Guàrdia Civil va detenir dos passatgers de nacionalitat peruana, un home de 45 anys i una dona de 27, per intentar entrar al país amb 15,536 quilograms de cocaïna.

 

En aquest cas, les bosses amb la droga estaven amagades a l'interior de diverses peces de roba. I, a més a més, també van trobar bosses de refresc en pols soluble en aigua a les quals havien substituït el producte original per la droga.

 

Un dia després d'aquest cas, la Policia Nacional va detenir dues dones, de nacionalitat russa, que portaven 11 quilos de cocaïna en 32 planxes repartides en quatre maletes, també en el mateix aeroport del Prat.