Solsona es prepara per a la Festa dels Oficis i la Trobada de Gegantons

Imatge dels Gegantons 2018

Imatge dels Gegantons 2018 | LleidaDiari.cat

 

Infants i joves del Solsonès, de comarques veïnes i d'arreu del país estan citats el dissabte 10 d'agost a una nova jornada d'activitats gratuïtes a Solsona organitzada per l'Ajuntament. Al matí, la Sala Polivalent acollirà la sisena Festa dels Oficis, amb set tallers diferents, entre els quals, com a novetat, n'hi ha de pensats per als joves.

 

A la tarda, la convocatòria es traslladarà a la plaça Major, on s'hi concentrarà la Trobada de Gegantons, coorganitzada amb la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona. La Festa dels Oficis és una iniciativa de les regidories d'Educació i Joventut, el Pla Educatiu d'Entorn i l'Oficina Jove del Solsonès que té per objectiu valorar oficis artesans i professions de la zona i, al mateix temps, proporcionar una oferta lúdica i divulgativa al públic infantil i juvenil. Hi col·laboren diversos establiments i negocis locals, així com voluntaris particulars i la Policia Local. Es durà a terme de dos quarts d'onze a la una del migdia.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La novetat de les plantes medicinals

Cada any s'intenta incorporar-hi novetats i, enguany, és el cas de les plantes medicinals i la reparació d'avaries de bicicleta en ruta, per a totes les edats; i també de “shooting” (fotografia d'estudi) i “missió a Mart” (programació i robòtica), per al públic d'entre 12 i 16 anys. Les propostes per als joves requereixen inscripció prèvia per correu electrònic a solsones@oficinajove.cat, o bé mitjançant un missatge directe al compte d'Instagram de l'Oficina Jove.

 

A banda de les novetats, es repetiran els tallers d'educació viària amb un circuit, el de picapedrer i el de confecció de gegantons per participar en l'aplec de la tarda. És important que els participants a la Festa dels Oficis duguin la mateixa bicicleta tant per al taller d'educació viària com per al de reparació.

 

A partir de les cinc de la tarda, la plaça Major és previst que comenci a omplir-se de reproduccions de la imatgeria gegantera del territori i altres elements fantàstics, casolans i de manufactura professional. La Trobada de Gegantons començarà amb les inscripcions, un berenar, una plantada d'elements, un concurs d'acoloriment i el sorteig de dos nans. Continuarà a dos quarts de set amb una cercavila pel nucli antic amenitzada per la banda solsonina Batxaranga, i acabarà amb una ballada final a partir de les vuit del vespre.

Imatge dels Gegantons 2018

Imatge dels Gegantons 2018 | LleidaDiari.cat

 

 

Hi conviden tota la mainada

La regidoria de Cultura i la Colla Gegantera del Carnaval hi conviden tota la mainada. S'hi pot inscriure tothom que hi acudeixi amb un gegantó, que es pot haver confeccionat al taller del matí. L'any passat hi van participar 107 infants. Entre tots els nens i nenes que s'hi inscriguin es realitzarà el sorteig dels nans.

 

Des de l'any passat la Festa dels Oficis i la Trobada de Gegantons es fan coincidir en una mateixa jornada per afavorir la participació del públic familiar. La intenció és que cada any s'organitzin el darrer dissabte de juliol, però enguany no ha estat possible per un compromís fora de la ciutat de la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona, motiu pel qual s'ha endarrerit fins al 10 d'agost. No obstant això, es continua apostant pel final de juliol per a les pròximes edicions.

 

També et poden interessar…