Atenció famílies: El poble lleidatà que organitza un taller de natura gratuït

L'última setmana d'agost les famílies del Solsonès podran optar al primer casal de natura que s'organitza a Solsona per a infants de 3 a 12 anys. Serà un servei gratuït de places limitades organitzat pel Consell Comarcal i l'Ajuntament, a través dels Serveis Socials, en el marc del projecte 'Entretemps'. Reforçar els serveis de cura fora de l'horari escolar per facilitar la conciliació familiar és l'objectiu del nou projecte, que vol avançar en la corresponsabilitat pública de la cura dels infants.

 

El Casal Infantil de Natura de Solsona es durà a terme del 29 d'agost al 2 de setembre els matins de nou a una al Casal Cívic Xavier Jounou. L'eix central de la proposta serà la natura i els participants gaudiran de diferents propostes i sortides entorn de la ciutat impartides per la cooperativa Sàmara Natura.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Es tracta d'un servei gratuït obert a les famílies amb infants nascuts entre el 2010 i el 2018.Les places són limitades i, en cas que hi hagi més demanda que oferta, s'aplicaran criteris socials per prioritzar les famílies monoparentals i aquelles que tenen altres responsabilitats de cura acreditades, entre d'altres. Les inscripcions s'obren aquest dimecres, dia 3, i es tancaran el dia 17. Es poden cursar virtualment a través de l'enllaç https://n9.cl/rtam0, presencialment a la seu dels Serveis Socials Bàsics del Solsonès (plaça del Consell Comarcal), o bé per telèfon al 973 48 32 34.

Imatge d'una marieta

Organitzen un casal de natura gratuït a Solsona per facilitar la conciliació de les famílies | LleidaDiari.cat

 

A la tardor, proposta per als dissabtes al matí

Aquesta és la segona iniciativa del projecte 'Entretemps', que s'ha estrenat aquest estiu amb el servei de canguratge gratuït per a les famílies usuàries de les activitats ludicoesportives de les piscines municipals de Solsona. D'altra banda, a la tardor es posarà en marxa la prova pilot d'un servei de cura d'infants també d'entre 3 i 12 anys els dissabtes de nou del matí a una del migdia al Casal Cívic. Les famílies hi podran accedir gratuïtament en franges mínimes d'una hora.

 

Amb aquestes activitats s'intenta alliberar temps per a les famílies, que podran utilitzar-lo per compatibilitzar millor l'activitat laboral, la vida social i política i el temps de lleure, d'aprenentatge personal o d'autocura. Des del Consell Comarcal del Solsonès es preveu destinar una part dels fons a transferències als ajuntaments a crear o reforçar projectes alineats amb “Entretemps” i que aquest tipus de serveis estiguin descentralitzats.

 

Finançament públic

Aquesta iniciativa coordinada entre el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Solsona forma part del desplegament del programa “Temps per cures”, impulsat pel Departament d'Igualtat i Feminismes per fomentar la prestació de serveis de cura puntuals per a la població de 0 a 14 anys. En aquest marc, el Solsonès ha rebut una assignació anual de 41.788,87 procedent de la Generalitat de Catalunya i del Programa Corresponsables del Ministeri d'Igualtat.