Comarques

Solsona crea una escola de manobres i jardiners

Una oportunitat per a vuit residents del nucli antic per a formar-se professionalment i optar per una plaça de treball

Mar Laborda
  • febrer 14, 2023
  • 2 min read
Solsona crea una escola de manobres i jardiners

Un projecte que consistirà a oferir formació professionalitzadora en el sector de l’obra i un contracte temporal de sis mesos a la brigada municipal naixerà el pròxim mes de març a Solsona. Es tracta d’una escola de treballs de manobre i jardineria per a persones demandants d’ocupació no ocupades del nucli antic. És una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament Local (Adlsolcar) subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als barris.

Amb el doble objectiu de millorar la inserció laboral de les persones desocupades i donar resposta a la necessitat del sector de la construcció de personal format per fer de manobres –un dels nínxols d’ocupació que ha identificat l’Agència al Solsonès–, Solsona ofereix una formació de cent hores en treballs de manteniment i rehabilitació per a vuit persones, seguida de l’experiència laboral durant sis mesos per a sis candidats.

 

L’accés a aquesta escola és gratuït, però per optar-hi cal ser demandant d’ocupació no ocupat i no cobrar cap prestació contributiva d’atur i residir al nucli antic, en tant que és un projecte íntegrament subvencionat en el marc de Treball als barris.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La formació es durà a terme de dilluns a divendres durant el mes de març per fer tasques de manteniment i rehabilitació d’edificis, i intervenció en espais públics i zones verdes. Les persones que hi participin adquiriran aprenentatges bàsics en construcció, electricitat, fontaneria i jardineria. 

 

Posteriorment, en funció d’uns criteris de selecció establerts abans de començar el procés (durada de l’atur i càrregues familiars, entre d’altres), es determinarà quins seran els sis candidats que es contractaran per treballar a jornada completa d’abril a setembre amb el guiatge del personal de la brigada municipal. Les seves actuacions també es concentraran al nucli antic.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *