Comarques

Tens gos i vius a Solsona? Aquesta informació t’interessa!

Comença una nova campanya de conscienciació per fomentar la recollida d’excrements i la neteja de les miccions

Marta Romera
  • octubre 27, 2022
  • 3 min read
Tens gos i vius a Solsona? Aquesta informació t’interessa!

L’Ajuntament de Solsona demana a tothom que surti al carrer amb un gos que dugui bosses i aigua. La presència d’excrements i miccions a la via pública motiva una nova campanya de conscienciació, que comença amb un ban d’Alcaldia i el repartiment del material necessari, i que continuarà les setmanes vinents amb una modificació de l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals domèstics.

 

Després de constatar la dificultat de sancionar aquelles persones que no compleixen l’obligació de recollir les deposicions del seu gos i d’estudiar diferents mètodes, l’Ajuntament solsoní ha decidit obligar els propietaris de gossos a dur bosses i aigua per diluir-ne els orins.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

De moment, es demana la col·laboració ciutadana en aquest sentit, tot i que es preveu incorporar aquest punt a l’ordenança corresponent mitjançant un acord de Ple a final de novembre. Una vegada s’aprovi aquesta modificació, superi el termini d’exposició pública i entri en vigor, l’incompliment de la disposició passarà a ser sancionable.

 

L’OAC lliura el material

Tothom que tingui el gos censat a l’Ajuntament i estigui al corrent del pagament de la taxa anual de 10 euros per tinença de gossos –el període voluntari és fins al 5 de desembre– podrà recollir a l’OAC municipal un dispensador de bosses i un recipient de plàstic tou per dur aigua.

Aquesta campanya també es difondrà per les xarxes socials amb el lema ‘El teu gos, la teva responsabilitat. No deixis traça’, per informar d’aquesta novetat i recordar algunes normes bàsiques de l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia, com les obligacions de dur el gos lligat a la via pública, registrar-lo al cens i identificar-lo amb placa i xip.

Igualment, s’enviarà una carta als titulars dels 600 gossos censats en aquests moments a la ciutat amb l’objectiu d’incentivar una tinença responsable dels animals i reduir la brutícia que poden generar a la via pública. La presència d’excrements i orins de gos als carrers és una de les preocupacions que els veïns han fet arribar als responsables municipals pràcticament en totes les visites de barri.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *