Comarques

El poble lleidatà que tindrà atraccions sense soroll per un «Carnaval inclusiu»

Es demana als firaires que respectin la mesura de dotze a dos quarts de dues i de dos quarts de cinc a sis

Marta Romera
  • febrer 17, 2023
  • 2 min read
El poble lleidatà que tindrà atraccions sense soroll per un «Carnaval inclusiu»

Enguany l’Ajuntament de Solsona torna a demanar als firaires de les atraccions que s’instal·len al Camp del Serra per Carnaval que respectin l’horari sense sorolls ni llums per afavorir la participació d’infants amb hipersensibilitat sensorial i amb trastorns de l’espectre autista (TEA). La mesura és de tres hores al dia. A fi d’afavorir la inclusió d’aquest espai i que tothom tingui l’oportunitat de gaudir de les atraccions, s’estableix que funcionaran sense música, sirenes i la il·luminació habitual almenys de divendres a dilluns al migdia de dotze a dos quarts de dues i de dos quarts de cinc a sis de la tarda.

És una iniciativa implantada a Solsona des del 2020 arran d’una proposta al Ple d’ApS-CUP per tal de fer més inclusiu aquest espai de lleure. En una reunió recent, membres de la incipient associació TEA Solsonès han traslladat a l’alcaldessa, Judit Gisbert, l’encert d’aquesta mesura, que beneficia diverses famílies de la comarca.

 

Descans veïnal

La Policia Local també recorda als responsables de les atraccions els horaris que cal complir per garantir el descans veïnal. Se’ls exigeix reduir el volum de la música a partir de les deu de la nit i aturar-la definitivament a les onze el dijous i de diumenge a dimecres, i a les dotze divendres i dissabte. L’activitat pot allargar-se una hora més si es fa sense música. Enguany l’Ajuntament ha concedit llicència a 23 atraccions per instal·lar-se al Camp del Serra durant el Carnaval, dues més que l’any passat i una menys respecte del 2020, la darrera edició abans de la pandèmia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *