‘El so de la nostra terra’, dissabte a l’Auditori

L’Auditori Municipal Enric Granados acull acull aquest dissabte ‘El so de la nostra terra’. En el marc de la programació de LaTemporada Lleida, la Jove Orquestra de Ponent, sota la direcció d’Antonio Lajara, oferirà un repertori d’obres simfòniques d’autors catalans d’entre els segles XIX i XX.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquests autors s’emmarquen dins el noucentisme i el modernisme català: tendències culturals i artístiques que van més enllà de l’estilisme i que recullen la filosofia catalanista de l’època. Aquesta última es caracteritza per la voluntat de fer ressorgir la cultura i la llengua catalana que havien estat perjudicades pels esdeveniments històrics. En aquest repertori, l’esperit catalanista el trobem a través dels diferents referents geogràfics i simbòlics de la terra catalana que les obres evoquen.

Per tot això, és necessari valorar, tant artístic com cultural, aquest període històric del nostre territori, el qual no s’acostuma a representar als escenaris.

 

Programa

Repertori amb obres de Jaume Pahissa, Enric Morera, Eduard Toldrà i Joaquim Serra. Les entrades (10 € general / 9 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l’Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.