Instal·len un sistema antiboira en aquest tram de l’AP-2 lleidatana

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana treballa en la instal·lació de sistemes antiboira a l’AP-2 en diferents punts del seu recorregut per la comarca de les Garrigues.

 

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, juntament amb el Cap de la Unitat de Carreteres de l’Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, han visitat aquest matí les obres d’instal·lació d’aquests sistemes l’objectiu dels quals és, segons ha explicat Crespín, «millorar la visibilitat en un tram de 6 quilòmetres de l’autopista al seu pas per les Garrigues quan hi ha situació de boira espessa i millorar, en conseqüència, les condicions de la conducció per part dels usuaris d’aquesta via».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les obres per part del Mitma es porten a terme en un tram amb una longitud de 6 quilòmetres situats entre els punts quilomètrics 154 i 160 en els termes municipals de Castelldans, Juneda i Les Borges Blanques. Les obres tenen un pressupost de 6 milions d’euros.

 

Els sistemes antiboira que s’estan instal·lant preveuen la col·locació de fins a set visibilímetres, aparells que mesuren la visibilitat disponible i permeten determinar la velocitat adequada de circulació segons les condicions existents, així com la instal·lació cada 500 metres de senyals de velocitat variable en funció de la informació que proporcionin els visibilímetres.

En el decurs de les obres també s’instal·laran 4 panells de missatge canviant, dos per calçada, que informaran els usuaris de la proximitat d’un tram amb possibles condicions de pas restringit o velocitat reduïda, la instal·lació de 17 càmeres de televisió que permetran tenir informació de tot el tram de 6 quilòmetres de l’autopista i analitzar en cada moment l’evolució dels bancs de boira. Els sistemes antiboira es complementaran amb un radar de tram per fer seguiment del compliment de la velocitat establerta en funció de les condicions de visibilitat existents.

En el decurs de la visita el subdelegat ha explicat que «l’actuació del Ministeri en aquest tram de l’AP-2, on la boira densa fa acte de presència sovint els mesos de l’hivern, incorporarà tot un seguit de senyals d’advertència i preventives per facilitar i aportar seguretat en la conducció».