Arriba la sisena edició de la Marxa Heroica a Fulleda

Un any més, i ja en van sis, els amants del senderisme i de posar a prova les seves cames tindran una nova oportunitat de gaudir amb una nova edició de la Marxa Heroica a Fulleda, una trobada esportiva, no competitiva, de gaudir i descobrir el terme municipal de Fulleda i altres pobles veïns. La present edició repetirà el format de l’any passat i presentarà tres atractius recorreguts de caràcter temàtic amb diferents nivells de dificultat, adaptats a tots tipus d’heroïnes i d’herois.

Els participants en aquesta sisena edició de l’Heroica, que arrenca a les 09.00 hores des dels exteriors de La Sala (el local social de Fulleda), podran escollir entre un dels tres recorreguts proposats; unes rutes temàtiques en sintonia amb el treball, les rutes i experiències promogudes des de Fulleda Turisme Actiu.


La més accessible de 9 quilòmetres, una ruta estrenada l’any passat dedicada a la Memòria Històrica. Una segona ruta, una mica més exigent de 16 quilòmetres anomenada Bany de Bosc, pel seu contacte directe i intens amb els boscos del terme. Per als herois i heroïnes més valeroses la Ruta Heroica: 25 quilòmetres de senders i corriols, de pujades i baixades per un fantàstic entorn natural que posaran a prova les seves cames.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per l’esforç realitzat per part de l’Ajuntament de Fulleda i l’Espluga Calba en la seva recuperació, cal
destacar la ruta de la Memòria Històrica; que posa al descobert diferents indrets de la zona on trobarem búnquers, trinxeres, nius de metralladora… permetran imaginar l’impacte de la Guerra Civil a la vida dels habitants d’aquestes poblacions.


L’últim dia per formalitzar la inscripció obligatòria és el dijous 2 de març al preu de 12 € -el mateix que en les dues darreres edicions- o en arribar als 400 inscrits (una fita que ja es va aconseguir l’any passat uns dies abans d’arribar a l’últim dia d’inscripcions). La inscripció dóna dret als avituallaments habituals, al personal de suport durant la marxa, a la zona de dutxes, etc. Per preveure qualsevol contingència durant la marxa, l’organització contractarà una assegurança específica per a tots els herois i heroïnes apuntats; a més d’ambulància i serveis mèdics.

Tots els recorreguts es poden fer caminant o corrent i estan oberts a tothom i no presenten excessives complicacions orogràfiques ni tècniques; no obstant això, cal recordar, que Fulleda i el seu entorn són terra de desnivells; per això es recomana comptar amb una bona condició física per afrontar-los, especialment per la Ruta Heroica, molt més exigent i que posarà a prova en alguns moments la resistència física dels herois i heroïnes. En qualsevol cas, és molt important respectar el circuit al qual s’ha formalitzat la inscripció i l’entorn per on transita.

 

La Marxa Heroica, que forma part de les marxes saludables de Ponent, transcorre per un entorn natural privilegiat i poc conegut, cent per cent garriguenc, i vol contribuir a fomentar diferents valors com els hàbits saludables i l’esport, afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, destacar l’alt valor ecològic dels espais que envolten les proximitats de la marxa i mostrar els trets diferencials de la comarca, a més de conscienciar sobre la importància de potenciar l’elaboració i consum de productes de proximitat. L’organització habilitarà una zona d’aparcament al camp de futbol. Fulleda també disposa d’una àrea regulada per aparcar autocaravanes dotada amb tots els serveis bàsics per a aquest tipus de vehicles.