Sense Categoria

Sis tractaments i remeis per eliminar les estries

Avatar
  • desembre 17, 2017
  • 4 min read
Sis tractaments i remeis per eliminar les estries

Les estries, les enemigues més temudes | Cedida

 

  

És molt habitual que després de l'embaràs o en perdre pes acabin apareixent les temudes estries. Si bé cert que poden ser un problema estètic per a algunes persones, també ho és que no són perilloses ni comporten cap problema de salut

 

 

Fer-les desaparèixer totalment no sempre és possible, però sí que hi ha una sèrie de tractaments i remeis per prevenir-les. Els revisem a continuació

 

Perquè surten les estries?

Les estries són un tipus de cicatriu que es produeix per l'esquinçament de la pell. Acostumen a tenir una forma ondada i un to blanc o vermell, la qual cosa fa que destaquin en comparació de la resta del teixit. Així mateix, apareixen més freqüentment a l'abdomen i als pits, tot i que també poden aparèixer a la zona dels braços, de les cuixes o de l'esquena.

 

Les marques en qüestió es deuen al trencament del teixit connectiu de la pell i són més habituals en dones. Especialment durant l'època de la pubertat, l'embaràs o després de perdre molt pes de forma brusca. Si la pell està poc hidratada, augmenta la probabilitat que apareguin les estries.

 

Quan sorgeixen, les estries tenen un color vermell o morat. Més endavant, però, es tornen blanques a causa a la pèrdua de pigmentació. Tot i que no representen cap problema per a la salut, poden picar i per a algunes persones resulten molt molestes a nivell estètic.

Remeis i tractaments 

Com ja hem dit, no existeix cap remei miraculós per eliminar completament les estries un cop s'han format; ni tampoc hi ha tractaments de cirurgia estètica.

  

  

En aquest apartat revisarem els millors mètodes per prevenir l'aparició d'estries, així com els tractaments i remeis que solen utilitzar-se amb l'objectiu d'eliminar-les.

 

1. Portar una dieta saludable

Una dieta rica en vitamines, com les que aporten les verdures de fulla verda i els fruits secs, ajuda a prevenir les estries. En aquest sentit també convé evitar aliments que puguin assecar la pell, com els congelats i els precuinats.

  

  

Així mateix, el consum de begudes amb cafeïna —com el cafè o els refrescs— afavoreix l'aparició d'estries quan s'està embarassada o es perd pes ràpidament.

 

2. Fer exercici amb regularitat

La pràctica habitual d'exercici és molt útil per evitar les estries. A part, l'exercici moderat combinat amb una dieta sana és la millor forma de perdre pes a poc a poc. I és que com ja hem dit, una reducció brusca de pes facilita la formació d'estries.

 

Fer exercici durant l'embaràs també pot ser bo per prevenir les estries, tot i que, evidentment, s'ha de consultar abans al metge. Quelcom similar succeeix amb la dieta: el nen ha d'estar ben alimentat durant la seva gestació.

 

3. Cremes i olis

Als últims anys s'han fet molt populars alguns productes que asseguren ser remeis per la formació d'estries; entre aquests destaquen l'oli de rosa 'mosqueta' i les cremes Renueè i Cicatricure. No obstant això, la recerca científica no ha pogut confirmar l'eficàcia de les cremes per prevenir les estries.

 

Així mateix, cal esmentar també que les cremes hidratants poden ser útils per prevenir les estries —per petites que sigui— i per reduir les molèsties que provoquen.

 

4. Cirurgia estètica i làser

Tenim a l'abast diversos tractaments de cirurgia estètica que poden disminuir la visibilitat de les estries. No obstant això, no les eliminen i es tracta d'una sèrie de mètodes molt cars.

 

Entre aquestes intervencions podem trobar-hi les teràpies amb làser, com la fototermolòsi, el làser excimer i el làser premut de colorant. La cirurgia làser té l'objectiu d'afavorir la reconstrucció del col·làgen per donar més elasticitat a la pell.

 

5. Fer servir autobronzejadors

És molt probable que hagis d'aprendre a conviure amb les estries, ja que és molt difícil eliminar-les. Si aquestes et causen molt de malestar, pots ocultar-les a través de productes d'autobronzejat, que t'ajudaran a emmascarar aquestes marques.

 

6. Deixar que passi el temps

Les estries acostumen a fer-se menys cridaneres a mesura que passa el temps. Així mateix, sovint acaben desapareixent completament. Abans de plantejar-te alguna intervenció invasiva tingues en compte que el problema no durarà per sempre.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *