Sis intoxicats en una empresa de Torre-serona per una fuita d’amoníac

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest matí en una fuita d'amoníac en una empresa fructícola de Torre-serona (Lleida) situada al costat de la carretera LP-9921. Segons han informat, l'alerta l'ha donat un treballador de l'empresa a les 11.17 hores d'aquest matí.

  

Tot apunta que ha estat una de les cambres frigorífiques de la nau la qual ha tingut la fugida.

  

Quan han arribat els Bombers, els mateixos treballadors de l'empresa ja havien desallotjat unes 60 persones de l'empresa.

 

 

Finalment, sis d'elles han hagut de ser traslladades per inhalació lleu d'amoníac fins a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i, abans de les 12.00 hores, ja s'ha donat per controlada la fuita.

 

Una altra fuita al juliol a Guissona

Cal recordar, que el passat 31 de juliol l'empresa Grup BonÀrea de Guissona (Lleida) també va patir una fuita d'amoníac. En aquesta ocasió, dos treballadores de l'empresa van resultar ferides lleument per una fuita d'amoníac. Els fets van tenir lloc a la seu que aquesta companyia té a la localitat de Guissona, a la comarca de la Segarra, segons van informar fonts de Protecció Civil, que van activar l'alerta del pla Plasecqat.

 

L'avís de l'incident es va rebre poc després de la tres de la tarda a la mateixa empresa, que està situada al número 73 del carrer Verge del Claustre. En el moment que van arribar els Bombers de la Generalitat al lloc dels fets, la fuita d'amoníac ja estava controlada pels operaris de l'empresa. No obstant, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va haver d'atendre les dues dones que havien inhalat l'amoníac i les van traslladar fins a l'Hospital d'Igualada amb pronòstic lleu. Fins a vuit dotacions dels Bombers es va desplaçar fins a la seu de l'empresa BonÀrea ubicada a Guissona. Al voltant de les 19.30 hores, Protecció Civil de la Generalitat va desactivar l'alerta per la fuita d'amoníac.