La Sirollada denuncia que la Paeria els hi denega un espai per la Festa Major

Imatge de membres de La Sirollada

Imatge de membres de La Sirollada | Facebook La Sirollada

 

L'entitat lleidatana La Sirollada va denunciar dilluns que la Paeria «ens ha tornat a denegar permisos per ocupar la plaça del Rectorat», per a dur a terme activitats programades amb motiu de les Festes de la Tardor 2018. En aquest sentit, segons ha anunciat La Sirollada a través de les xarxes socials, ja comptaven amb l'autorització de la Universitat de Lleida (UdL), en haver presentat les peticions amb tres mesos d'antelació. Davant aquesta situació, membres de La Sirollada es van reunir dilluns davant les portes del Rectorat de Lleida per reclamar a l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, «un compromís clar amb espai públic, festes populars i projectes autoorganitzats com La Sirollada». Tanmateix, van assegurar que «no volem haver de passar una Festa Major més ofegades, menystingudes i oblidades. Creiem en una festa oberta i participativa on tothom hi tingui lloc!».

 

Paral·lelament, davant l'enfurismament provocat per la denegació d'aquests actes, des de l'entitat afirmen que «Som aquí per aportar el nostre granet de sorra a la ciutat, per ser escoltades i participar en les decisions sobre allò que ens afecta, com l'oci de la Festa Major de Lleida. Seguirem recuperant l'espai públic com a eina de cohesió i empoderament social. Visca Lleida!». Finalment, després de les protestes protagonitzades durant el dilluns bàsicament per les xarxes socials, des de La Sirollada van anunciar que, malgrat haver hagut de cancel·lar la majoria d'activitats i actuacions musicals previstes pel poc marge de temps, aquesta Festa Major de la Tardor, «també hi haurà La Sirollada! En rbeus anunciarem el programa!».

 

Altres problemes amb La Sirollada i les festes majors de Lleida

Aquesta no és la primera vegada que La Sirollada es troba en una situació com aquesta, ja que per les Festes de Maig de l'any passat, l'Ajuntament de Lleida va denegar, a tretze dies de la Festa Major de Maig 2017, el permís que La Sirollada havia sol·licitat per ocupar la plaça de Blas Infante durant els dies de Festa Major. Segons van informar en el seu moment des de l'entitat, «el Consistori ens proposa unes altres condicions inacceptables».

 

En aquest sentit, van assegurar haver-se trobat «amb una gestió barroera i incomprensible del govern de La Paeria que ens planteja uns impediments que directament ens expulsen de tenir qualsevol plaça del centre i concretament de la plaça Blas Infante». I van afegir: «Malgrat no haver-nos trobat cap tipus d'impediment en aquest sentit en les reunions prèvies de coordinació amb la Regidoria de Cultura, ara és Seguretat Ciutadana qui nega el permís i ens emplaça a traslladar les activitats als Camps Elisis, allunyades de la ciutat, arraconades en mig de l'esplanada de concerts».