Categories: Sense Categoria

Els sindicats agraris convoquen tractorades «per la llibertat» dissabte 23 a Lleida

Imatge del coordinador nacional d'UP, Joan Caball, el president de JARC, Francesc Boronat, i el president de la FCAC, Ramon Surroca, asseguts, i darrere altres membres de les organitzacions | LleidaDiari.cat

 

Les organitzacions agràries Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultura i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han convocat marxes pageses per la llibertat i la dignitat del país en forma de tractorades aquest dissabte 23 a Lleida i divendres 29 a la resta de Catalunya. Els seus màxims representants asseguren que el sector agrari també es vol mobilitzar en defensa de la democràcia i contra la vulneració dels drets fonamentals dels catalans. Dissabte els tractors sortiran de bon matí de les capitals de les comarques del pla de Lleida i la previsió és que es concentrin a les 12.00 hores al voltant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Els convocants esperen com a mínim un centenar de tractors.

  

 

El coordinador nacional d'UP, Joan Caball, el president de JARC, Francesc Boronat, i el president de la FCAC, Ramon Surroca, han signat un manifest conjunt on posen de manifest el seu compromís «amb el dret dels catalans a decidir el seu futur com a poble» i lamentant fets que «suposen un atac a les llibertats d'ideologia, d'expressió, de reunió, d'informació, de correspondència i de privacitat, la judicialització del debat polític a Catalunya, l'erosió de la separació de poders, la limitació a la llibertat d'expressió dels càrrecs electes i la intervenció de les finances catalanes que posen en risc les polítiques agràries i rurals del país».

 

Per tot això, exigeixen «l'immediat restabliment dels drets fonamentals i les llibertats conculcades, així com el restabliment de l'autonomia financera de la Generalitat». Joan Caball ha insistit que el manifest està obert a altres organitzacions que s'hi vulguin sumar. UP, JARC i FCAC també han demanat la llibertat de tots els detinguts en les operacions de la Guàrdia Civil d'aquest dimecres.

Redaccio

Recent Posts

Troben el cos d’una persona sense vida en una platja catalana

Una persona ha aparegut morta aquest dissabte a la matinada a la platja de Sant…

50 minuts ago

Zapatero fa una crida a Lleida a la defensa de Sánchez

L'expresident de govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha fet una crida a la mobilització…

4 hores ago

Catalunya, en alerta per pluges

Protecció Civil ha activat aquest divendres a la tarda la fase d'alerta del Pla especial…

4 hores ago

Deixen en llibertat els tres detinguts per robar cases de l’Horta de Lleida

Els tres detinguts dimecres passat a l'Horta de Lleida han passat avui a disposició judicial i han…

17 hores ago

Alerta per un error en els frens d’alguns vehicles BMW

Quin és el problema? Segons s'ha indicat, la incidència s'ha detectat en el sistema de…

18 hores ago

Tàrrega projecta crear un corredor verd seguint el Camí de Sant Jaume que uneixi el Parc de Sant Eloi amb Mas de Colom

L'Ajuntament de Tàrrega iniciarà en les setmanes vinents un estudi prospectiu per a la creació…

20 hores ago