Lleida

Simulacre de bomba a la Llotja de Lleida

El supòsit partia de la premissa de la detecció d'un paquet sospitós a l'auditori principal

Tània Sentís
  • novembre 21, 2022
  • 3 min read
Simulacre de bomba a la Llotja de Lleida

Protecció Civil i el Palau de Congressos-La Llotja de Lleida, de titularitat municipal, han dut a terme aquest dilluns al migdia un simulacre d’emergència policial que ha consistit en la simulació d’una troballa d’artefacte explosiu mentre se celebrava un congrés a l’edifici. En el marc de l’exercici l’empresa que gestiona l’edifici ha activat el Pla d’Autoprotecció (PAU), que dicta les mesures d’actuació en cas d’emergència. 

L’objectiu del simulacre era, també, avaluar si el personal intern de la instal·lació coneix els procediments d’actuació, el temps de resposta dels col·lectius implicats i la coordinació i els protocols d’avisos i comunicació entre l’equipament i els mitjans externs.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El simulacre ha començat quan un treballador ha alertat de la presència d’un paquet sospitós i ha posat en marxa la cadena d’avisos. El Cap d’Emergències ha activat el PAU i ha demanat al responsable d’alarmes que avisés els recursos interns i que truqués al telèfon d’emergències 112, al CECAT i al Centre Receptor d’Alarmes (CRA) municipal per comunicar l’activació del pla i garantir la coordinació directiva.

Després s’han activat les alarmes i s’ha iniciat l’evacuació -el supòsit era la celebració d’un congrés a l’auditori principal, amb aforament per a 1.000 persones- mentre arribaven els servis d’emergència i els cossos de seguretat.

Els Mossos d’Esquadra han mobilitzat 3 patrulles de Seguretat Ciutadana, la Unitat Canina, els artificiers del TEDAX, l’ARRO, comandaments i observadors. També ha actuat la Guàrdia Urbana de Lleida amb 4 agents (dues patrulles), un comandament i observador.

Els Bombers hi han participat amb un camió d’aigua i dos vehicles lleugers de comandament i coordinació. Els efectius han donat suport al grup d’ordre, el cos de Mossos d’Esquadra, i s’han posat a la seva disposició per si fos necessària la seva actuació. Per la seva part, el SEM ha participat en el simulacre amb una unitat preventiva de Suport Vital Bàsic i una de comandament, ambdues ubicades a una distància segura de la llotja durant l’actuació dels Mossos.

Protecció Civil ha desplaçat tres tècnics dels Serveis Territorials de Lleida fent tasques d’observadors de les accions de coordinació operativa i d’evacuació de les persones afectades, i el personal de guàrdia del CECAT hi ha participat en la recepció de les trucades de comunicació de l’emergència.

Finalment, membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Lleida també han participat en el simulacre fent tasques d’observadors.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *