Sense Categoria

Sidamon acull la primera àrea d’autocaravanes del Pla d’Urgell

Avatar
  • agost 24, 2019
  • 4 min read
Sidamon acull la primera àrea d’autocaravanes del Pla d’Urgell

El municipi de Sidamon (Pla d'Urgell) compta, des de fa tres mesos, amb la primera àrea d'autocaravanes de la comarca. Situada a l'extrem est del poble, aquesta àrea té una capacitat per a més d'una vintena d'autocaravanes i compta amb un punt d'abocament d'aigües residuals i un altre de subministrament d'aigua per als dipòsits dels vehicles.

 

«Buscàvem facilitar un espai tranquil i per descansar a la gent que visita la comarca», ha explicat l'alcaldessa del municipi, Dolors Tella, la qual s'ha mostrat satisfeta amb el funcionament de l'espai. Des del Consell Comarcal es farà un recull de l'oferta turística actual a tots els municipis de la comarca per impulsar un pla de dinamització.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Poden estacionar durant un temps màxim de 48 hores

Les autocaravanes poden estacionar a l'àrea de Sidamon durant un temps màxim de 48 hores. A banda d'oferir un espai gratuït per descansar, l'equipament compta amb un espai habilitat per omplir i abocar els dipòsits d'aigües grises i negres dels vehicles així com contenidors de recollida selectiva. L'espai es troba, a més, al costat d'una zona de lleure equipada amb taules i cadires i una font així com pista de pàdel, de petanca i un espai caní. Segons l'alcaldessa, «aquí els usuaris tenen la tranquil·litat garantida», ja que l'espai es troba «a una punta del poble» i al municipi «hi ha poc trànsit perquè els vehicles de gran tonatge passen per l'autovia i no per l'N-II».

 

A banda d'oferir descans, un altre dels objectius del consistori a l'hora de plantejar el projecte, ha estat fomentar el turisme de proximitat. En aquest sentit, Dolors Tella ha explicat que els comerços del poble ja «han notat» el pas de turistes pel municipi i s'ha mostrat molt satisfeta amb el funcionament de l'àrea en aquests primers tres mesos. Els comerços «estan molt contents» i també s'ha vist que és un tipus de turisme «molt familiar i cívic», ha afegit.

 

L'adequació de l'àrea d'autocaravanes ha estat finançada pel mateix consistori que hi ha invertit prop de 28.000 euros. Els serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d'Urgell han col·laborat en la fase inicial del projecte i els treballs han consistit a adequar el parc i la zona enjardinada (aplanar, compactar, netejar i desbrossar), instal·lar la infraestructura de reg a tot el parc, senyalitzar l'àrea i habilitar els punts de subministrament d'aigua.

 

Potenciar els recursos turístics de la comarca

El President del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés ha explicat a l'ACN que la primera àrea d'autocaravanes de la comarca «és un inici del qual pretén ser aquest mandat» i ha assenyalat que la intenció per als quatre anys vinents és dinamitzar i potenciar els recursos comercials i turístics de la comarca. «Volem conèixer l'oferta turística de cada municipi i veure com es pot lligar a la dinamització de la comarca», ha explicat Panadés, que ha afegit que el cas de l'àrea de Sidamon és un exemple d'aquesta dinamització, ja que «es troba molt proper al parc de la Serra i al jaciment ibèric del Tossal de les Tenalles».

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *