Lleida

La Seu Vella celebra la seva festa anual amb la mirada posada a ser candidata de la UNESCO

Tània Sentís
  • octubre 30, 2022
  • 2 min read
La Seu Vella celebra la seva festa anual amb la mirada posada a ser candidata de la UNESCO

Centenars de persones han visitat aquest diumenge el Turó de la Seu Vella de Lleida amb motiu del dia dedicat al monument que organitza l’Associació d’Amics de la Seu Vella l’últim cap de setmana d’octubre. La jornada lúdica, que enguany coincideix amb el 50è aniversari de l’associació, ha comptat amb diverses activitats, com ara un concurs de pintura, concerts corals, una exposició de vehicles històrics o jocs infantils, entre altres. 

Des de l’entitat, esperen que la candidatura de la Seu Vella per ser patrimoni de la humanitat per la UNESCO pugui avançar de cara a l’any vinent. A més, també reclamen que es restaurin les muralles del monument i la millora de la neteja i la il·luminació del conjunt del Turó.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El president de l’Associació d’Amics de la Seu Vella, Joan Ramon González, ha explicat que la celebració del Dia de la Seu Vella d’enguany ha sigut “especial”, ja que ha coincidit amb el 50è aniversari de l’entitat. De fet, amb motiu d’aquesta efemèride, l’entitat ha programat diferents actes més enllà de la jornada de diumenge i preveu fer un acte per commemorar l’aniversari de cara al juny de l’any vinent.

La jornada ha arrencat amb un repic de campanes i el tret de sortida al concurs de pintura ràpida ‘Turó de la Seu Vella’. Durant la jornada, també hi ha hagut una exposició de vehicles clàssics, jocs de fusta, inflables i tallers de maquillatge per als infants i un concert de la coral Estel, a més d’una exhibició country al castell del Rei i el toc de tambors i bombos de l’Agrupació de la Confraria de la Casa d’Aragó de Lleida.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *