La Setmana de la Pedra Seca arriba amb més d’un centenar d’activitats

Del 24 de novembre al 3 de desembre, la Setmana de la Pedra Seca torna amb una àmplia gamma d’activitats de descobriment, divulgació i aprenentatge centrades en aquesta tècnica i patrimoni. En aquesta edició, destaca la participació de gairebé la meitat de les entitats organitzadores per primera vegada, coincidint amb el cinquè aniversari de la declaració de la tècnica com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. La Setmana de la Pedra Seca manté els tres grans eixos d’activitats: divulgació, aprenentatge i descobriment. Amb més de cent propostes, s’inclouen exposicions, xerrades, jornades, tallers pràctics de construcció amb pedra seca, sessions amb eines de realitat virtual i voluntariats per a la reconstrucció de marges i barraques, així com neteja d’entorns relacionats amb aquesta pràctica.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Propostes diverses com visites guiades, caminades, rutes teatralitzades i experiències que combinen la descoberta del territori amb tastos de productes locals es duran a terme a Catalunya, la Comunitat Valenciana i Andorra. Amb la participació de 75 entitats organitzadores, destaca que gairebé la meitat d’aquestes s’impliquen per primera vegada, reflectint l’interès creixent per preservar el patrimoni de la pedra seca. Mario Urrea, alcalde de Torrebesses i membre de Micropobles, destaca que aquesta participació mostra l’increment de l’interès i subratlla la importància del suport de les administracions i del teixit associatiu per a la preservació d’aquest patrimoni.

Jordi Tarragó, membre de la Junta de l’Associació de Micropobles de Catalunya, recalca la necessitat de dedicar esforços a la preservació i divulgació del patrimoni, subratllant el compromís de Micropobles amb la cultura i amb totes les iniciatives que posen de relleu el territori i el patrimoni rural. Sandra Castro, vicepresidenta de la Diputació de Lleida, destaca el valor de l’esdeveniment coincidint amb el cinquè aniversari de la declaració de la tècnica com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Per a més informació i accedir al mapa d’activitats, es pot visitar el lloc web www.setmanapedraseca.cat. L’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Ajuntament de Torrebesses impulsen aquest esdeveniment amb el suport de la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i altres entitats públiques i privades de la zona.