24ena Setmana Cultural del Conservatori i Escola de Música de Lleida

La tinent d’alcalde d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, Sandra Castro, ha acompanyat el director del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida, Josep Lluís Boix, en la presentació de la 24a edició de la Setmana Cultural del centre del 13 al 17 d’aquest mes de febrer. La setmana cultural d’aquest any 2023 recupera ja tots els elements de normalitat, després dels anys d’aturada i prevencions a causa de les restriccions que va causar la pandèmia per COVID. La regidora Sandra Castro ha destacat la potència de la setmana cultural i la subratllat que és una magnífica oportunitat per a l’alumnat del Conservatori i Escola Municipal de Música.

La 24a edició de la Setmana Cultural del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida presenta enguany, com a punt fort, que les xerrades de les tardes i els concerts als vespres són totes d’accés lliure i obertes a la ciutadania. Per a l’alumnat del centre, s’han organitzat diferents tallers sobre por escènica, respiració o hipopressius per a músics, entre altres.

 

També es dona molt protagonisme a les masterclass que impartiran persones reconegudes del panorama musical i això inclou exestudiants del centre que tornen a Lleida per a compartir els seus coneixements. La programació inclou un taller adreçat a les famílies per ajudar els infants en iniciació de l’instrument.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les masterclass i els tallers són dos dels 4 eixos que es despleguen durant la setmana cultural i que se sumen als concursos d’interpretació musical i arts plàstiques -que enguany gira entorn el binomi «música i noves tecnologies»- i, finalment, amb la tradicional Cantata que tancarà la Setmana Cultural 2023.

 

La Cantata ‘Gallinada’, composta per la professora Neus Barau i sota la direcció de Dolors Ricard, aglutina les 350 persones, des dels 6 fins als 18 anys, que configuren els Cors i l’Orquestra Simfònica del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida. La programació de quatre concerts, d’accés lliure, que es faran de dilluns a dijous a la Sala 2 de l’Auditori, inclou un concert de professors i alumnes, un concert de piano, un altre de música barroca amb instruments originals i el darrer, en homenatge de Toni Mongay, de flauta i live electronics.

 

Per a consultar el programa de la 24a edició de la Setmana Cultural del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida només cal entrar a la pàgina web del Conservatori, a l’apartat de Setmana Cultural.