Els alumnes de Lleida s’omplen del cinema d’animació amb les sessions de l’Animac

Les sessions escolars d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, han arrencat aquest dilluns a la Llotja de Lleida amb les primeres projeccions de curtmetratges d’animació adreçades a estudiants d’escoles i instituts de la demarcació de Lleida. Les sessions s’allargaran fins divendres i arribaran a un total de 13.808 alumnes de 54 escoles, dels quals 6.458 hi assistiran presencialment i 7.350 ho faran a través de la plataforma Filmin. L’objectiu d’aquestes sessions és apropar el cinema d’animació als menors a través d’una vintena de curtmetratges seleccionats que prèviament els estudiants han treballat a classe. L’activitat s’emmarca dins la 27a edició de l’Animac, que tindrà lloc a Lleida del 23 al 26 de febrer.

Prop de 450 alumnes de quatre centres educatius, dos d’Alcarràs, un de Lleida i un de Vilanova de Segrià, han inaugurat aquest dilluns les sessions escolars d’Animac a la Llotja de Lleida. Els infants, de cicle infantil i inicial, han gaudit de la sessió ‘Visca la diferència’, que recull diversos curtmetratges d’arreu món, entre els quals un recull de la sèrie ‘El hombre más chiquito del mundo’ (2017), de Juan Pablo Zaramella, que en aquesta edició d’Animac rebrà el Premi Animation Master.

 

La sèrie de Zaramella està composta per 52 episodis d’un minut i tracta de les peripècies d’un home de només 15 centímetres d’alçada per viure en un món real. El seu director ha indicat que es tracta de la seva primera producció adreçada a un públic infantil, fet que li ha suposat un repte molt gran. «És molt treballós, tota l’estona s’ha d’adaptar les idees no només perquè tinguin a veure amb el seu món [dels infants], sinó perquè les puguin comprendre», ha argumentat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per la seva banda, els escolars de cicle mitjà i superior participaran en la sessió anomenada ‘Més ocells que al cel’ i els de secundària se centraran en curtmetratges de diverses temàtiques que tenen com a denominador comú l’humor absurd.

 

L’encarregat de presentar les sessions escolars, Jordi Huete, ha explicat que l’activitat és una oportunitat per als joves de veure cinema d’animació «fora de casa en un àmbit més lúdic». «És diversió per ells i és molt divertit perquè en sortir veus com comenten les pel·lícules entre ells amb la cara d’il·lusió que fan», ha afegit.