Seròs reformarà la Plaça de les Escoles, un punt neuràlgic del municipi

L’Ajuntament de Seròs reformarà l’any que ve la Plaça de les Escoles per eliminar les barreres arquitectòniques i fer-la més accessible. Es tracta d’una actuació que rebrà el finançament de 250.000 euros dels pressupostos generals de l’Estat i consistirà a eliminar voreres de diferents altures, els vorals dels jardins i la substitució del paviment.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, destaca que «és una millora que ens permetrà fer un municipi més accessible i amable amb tots els ciutadans amb mobilitat reduïda o problemes de mobilitat». A més, «és l’espai de trobada i on se centren les activitats lúdiques, festives i socials, com els actes de Festa Major des del 2020. Els més petits hi juguen i les famílies i la gent gran s’hi reuneixen per passar l’estona», assegura Romia.

 

L’actuació se centrarà en eliminar les voreres de diferents altures i els vorals dels jardins, així com en la substitució del paviment actual per un de pla per tal de facilitar el moviment per aquest espai a totes aquelles persones amb problemes de mobilitat. Així mateix, també es preveu respectar els jardins segons les 4 estacions de l’any, modificant-ne els colors del paviment.

 

Durant el 2023, l’Ajuntament rebrà la inversió necessària, mitjançant transferència directa, per començar les obres de reforma d’aquesta plaça, que va ser construïda fa més de 60 anys i és un punt neuràlgic del municipi. Per tal d’aconseguir el finançament, es va presentar una esmena als pressupostos generals de l’Estat, a través de la qual es demanava una inversió de 250.000 euros per millorar l’espai.