Recuperen 4 exemplars de tortuga mediterrània en un domicili de Térmens

Imatge dels quatre exemplars de tortuga mediterrània intervinguts pel Seprona en un domicili de Térmens

Recuperen quatre exemplars de tortuga mediterrània en un domicili de Térmens | Guàrdia Civil

El Seprona de la Guàrdia Civil ha intervingut en un domicili de Térmens (Noguera) quatre exemplars de tortuga mediterrània (Testudo Hermanni), una espècie de tortuga terrestre protegida i catalogada i en perill d'extinció a la península Ibèrica.

 

El cos va iniciar una investigació després de detectar una persona que apareixia amb exemplars d'aquesta espècie en publicacions a les xarxes socials. El propietari no va poder aportar cap mena de documentació ni autorització per justificar la tinença en captivitat dels animals.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Per aquesta raó, els agents van comissar les quatre tortugues localitzades a l'immoble i les van traslladar al centre de recuperació de fauna de Vallcalent, a Lleida, per tal de ser reintroduïdes al seu hàbitat natural. Arran de la troballa, el Seprona va prendre declaració a dues persones en qualitat d'investigades com a presumptes autores d'un delicte contra la protecció de la fauna. El cos va traslladar les diligències al Jutjat d'instrucció de Balaguer.

 

Altres actuacions del Seprona aquest passat dimarts

La Guàrdia Civil de Tarragona ha desmantellat una plantació amb 2.200 plantes de marihuana, en un immoble aïllat de Valls. S'ha detingut un home de 48 anys, de nacionalitat sèrbia, com a suposat autor dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La investigació va arrencar a finals de juny quan la policia va tenir coneixement d'una informació relacionada amb el cultiu de marihuana en un habitatge de la partida Freixa, als afores de la ciutat, en direcció a Reus.

 

Després de diverses investigacions, es va descobrir la casa aïllada, on no havia activitat quotidiana i custodiada permanentment per dos gossos de presa de la raça 'rottweiler', catalogada potencialment com a perillosa, segons informa la Guàrdia Civil. De fet, quan la comitiva judicial va intentar accedir al recinte, van ser abordats pels dos gossos. Va caldre la intervenció d'agents del Seprona per fer-se càrrec dels animals en aquest operatiu. El dispositiu policial per desmantellar la plantació i detenir els propietaris es va muntar el passat divendres al matí. El jutjat en funcions de guàrdia de Valls va autoritzar l'entrada i registre de l'espai.

 

A fora hi havia elements relacionats amb el cultiu 'indoor' de marihuana, a part d'una forta olor que provenia de dins la casa, la qual cosa feia sospitar que hi havia una plantació clandestina. Un cop dins, els agents van comprovar que no hi havia manera d'accedir ni a la planta superior ni al soterrani. Després de registrar minuciosament l'espai van descobrir com accedir a la plantació.

 

Un muntacàrregues per accedir a l'amagatall

La Guàrdia Civil va localitzar al passadís un fals armari darrere el qual s'hi amagava un muntacàrregues que donava accés tant al pis de dalt com al soterrani de la casa. Dalt hi havia una plantació amb 1.050 plantes de marihuana en diferents estats de creixement. També hi havia una habitació dedicada a l'assecatge de les plantes on s'hi van trobar 355 grams de cabdells de cànnabis.

 

Al soterrani, darrere una finestra, es va descobrir un accés a una altra plantació, amb 1.150 plantes més, en estat òptim per a la seva recol·lecció, així com tota una infraestructura -amb sistemes de ventilació, il·luminació, control de temperatura i humitat- per aconseguir un cultiu en les millors condicions. El detingut va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls, que va decretar-ne l'ingrés a presó, quedant tot el material intervingut.