Successos

Foto: La policia intervé en la venda il·legal d’una peça a Lleida

Marta Romera
  • octubre 17, 2022
  • 2 min read
Foto: La policia intervé en la venda il·legal d’una peça a Lleida

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de comandància de la Guàrdia Civil de Lleida investiga un home com a presumpta autora d’un delicte contra la fauna. El cos va tenir coneixement l’octubre del 2021 de l’oferta de venda d’un ‘sonall d’ivori d’elefant’ en un conegut lloc web de compravenda d’articles de segona mà.

El Seprona va efectuar gestions que van permetre identificar i localitzar a la comarca del Segrià el propietari de l’objecte. Els agents van concertar una visita d’inspecció durant la qual van intervenir el sonall per peritar-lo i van aixecar acta. L’informe pericial posterior va confirmar que es tractava d’ivori autèntic i va quantificar també el valor de la peça.

 

Davant els fets, el Seprona va instruir diligències al propietari de l’objecte per un presumpte delicte contra la fauna, pel comerç d’espècimens, parts o derivats d’elefant africà (Regulat pel Conveni CITIS) sense documentació expedida pels organismes competents que acrediti el seu origen legal.

El Seprona ha remès les diligències instruïdes, de la mateixa manera que l’objecte intervingut, al Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. A la vegada, el cos ha tramitat infracció administrativa en matèria de contraban que ha estat posada en coneixement de l’autoritat competent.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *