Un home denuncia que la Guàrdia Civil va obligar-lo a treure la senyera que portava enganxada a la matrícula

Un home denuncia que la Guàrdia Civil va obligar-lo a treure la senyera que portava enganxada a la matrícula

Un cotxe matriculat al departament dels Pirineus Orientals amb una senyera enganxada | Cedida

 

Un veí de la Catalunya Nord ha denunciat que el passat dilluns la Guàrdia Civil li va obligar a treure la senyera que duia enganxada a la matrícula del seu cotxe quan el van aturar en un control fronterer a La Jonquera.

 

A través del seu perfil de Facebook, l'home ha explicat que els agents li van fer arrencar el distintiu de les quatre barres que porten alguns nord-catalans als seus vehicles sobre l'indicatiu 66, que correspon al departament dels Pirineus Orientals. «Ni tan sols era l'estelada», lamenta.

 

També el van obligar a parlar en castellà

A més, l'home denuncia que un dels agents que el va aturar li va recriminar que no parlés en castellà. Ell va respondre que només parlava francès i català, però el guàrdia civil el va increpar i li va dir «agressivament» que ell parlava castellà i que els havia d'entendre. «Un bell moment d'intercanvi cultural», afegeix amb to irònic.

Alguns conductors ja s'havien queixat de situacions similars

Aquesta no seria la primera vegada que es produeix una situació com aquesta. El passat mes de febrer, diversos conductors de la zona ja van denunciar que la policia espanyola els havia obligat a treure els adhesius al peatge de La Jonquera.

 

«La policia m'ha dit que volia revisar-me la documentació. Després de fer un tomb al vehicle, m'han exigit que tragués l'etiqueta de la bandera catalana. De primer, no entenia què volien, exactament. Els he dit que jo no havia de retirar res. Després han anat a buscar un ganivet petit i m'han demanat que retirés l'adhesiu. És increïble», es queixava un dels afectats al diari francès 'L'indépendant'.

  

 

Alguns veïns de la Catalunya Nord opten per posar la senyera a les matrícules

Mentre a Espanya les matrícules dels vehicles només han de portar la lletra E a la part esquerra sota el distintiu de la Unió Europea, a França, a més de dur el mateix però amb la lletra F, a la dreta s'hi pot posar el distintiu de la regió administrativa i el número del departament al qual pertanyen. No obstant això, aquest darrer indicatiu no és obligatori, motiu pel qual alguns conductors de la Catalunya Nord opten per posar-hi la senyera en el seu lloc.