Sense Categoria

S’ensorra un edifici al carrer Tallada

LleidaDiari
  • juliol 3, 2012
  • 3 min read
S’ensorra un edifici al carrer Tallada

S’ensorra un edifici al carrer Tallada| Text i fotografies: Laura Biela

 

L'edifici situat al número 16 del carrer Tallada de Lleida, ubicat al Centre Històric de la ciutat, s'ha ensorrat aquest matí al voltant de les 10.00 hores per causes que encara es desconeixen. Fins al moment, els bombers han rescatat a dos persones que havien quedat atrapades entre la runa.

Els dos ferits, un home de Mali d’uns 45 anys i una noia de Guinea d’uns 28 anys, han estat traslladats a l'hospital Arnau de Vilanova. El serveis mèdics han assegurat que tot i les ferides que presenten no cal témer pel seu estat de salut. Hores després la dona ha estat donada d'alta. L'home continua ingressar en observació, però sense gravetat.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que tot i tenir constància de que a l'edifici sol hi havia dues persones quan s'ha enfonsat, “no es descarten víctimes mortals”. Els bombers, juntament amb els gossos de recerca, segueixen intentant descobrir si hi ha alguna persona més atrapada entre la runa. En un primer moment, es parlava d'una tercera víctima, tot i que finalment ha estat localitzada.

L’Ajuntament de Lleida ha desallotjat per precaució i seguretat una vintena de persones dels edificis del carrer Tallada 20, així com els del carrer Múrcia 7, 9, 11 i 13. Les persones que ho necessitin seran reallotjades per la Paeria, ja que segurament, segons l'alcalde, “no tornaran fins demà o demà passat”.

Possibles esquerdes

Un veí de la zona ha assegurat que el divendres passat es va avisar al tècnic de la propietat privada alertant d'unes possibles esquerdes a les parets i aquest els hi va dir que fins dimarts no podia atansar-se a l'immoble perquè no tenia temps.

 

El tècnica de la propietat del solar del carrer Tallada 18, ha anat aquest matí a revisar-les a primera hora i ha observat que havia aparegut una esquera horitzontal a l’alçada d’aquest primer pis, per la qual cosa ha procedit a alertar els propietaris que calia prendre mesures d’urgència per apuntalar de forma immediata. Finalment, l’edifici ha col·lapsat i s’ha esfondrat.

En aquest sentit, Ros, segons ha comentat en el seu Twitter, ha corroborat aquesta informació, tot i que ha assegurat que “no es va comunicar la notícia a l'Ajuntament”. Per aquest motiu, el Consistori presentarà una “querella per possibles delictes de negligència en el manteniment de l'edifici i en l'enderroc de l'habitatge contigu al enfonsat”. Així mateix, el paer en cap ha deixat constància que l'últim informe que té l'Ajuntament conforme aquest edifici no tenia cap esquerda és del mes de març. A la zona s'han desplaçat varies dotacions de bombers, ambulàncies, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana.

rn 

rn

rn 

rn

rn

rn 

rn

rn 

rn

rn

rn 

rn

rn 

rn

rn 

rn

rn 

rn

rn 

rn

rn 

rn

rn 

rn

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *