Sense Categoria

S’ensorra part d’un pis del carrer Alfred Perenya de Lleida

LleidaDiari
  • juny 29, 2015
  • 2 min read
S’ensorra part d’un pis del carrer Alfred Perenya de Lleida

S’ensorra part d’un pis del carrer Alfred Perenya de Lleida| Redacció – Fotografia: lleidaalminut.com

 

Lleida ha viscut aquest diumenge un nou esfondrament. Aquest s'ha produït en un pis del número 92 del carrer Alfred Perenya que no ha provocat danys personals ni afectacions en altres edificis, encara que ha calgut desallotjar a entre 7 i 8 persones que habitaven en el bloc. L’Ajuntament de Lleida ha facilitat allotjament a aquests inquilins que, de moment i per precaució, no poden tornar al seu habitatge.

A la zona s’han desplaçat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros i el tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa a més de Bombers i la Guàrdia Urbana. El paer en cap ha explicat que el despreniment parcial s’ha produït en el pis segon segona, al lavabo, on part del terra s’ha esfondrat i ha caigut sobre el primer, possiblement a causa d’humitats i problemes en el forjat.
 
La Paeria requerirà aquest dilluns al propietari que executi les reparacions i reformes pertinents. 
 
L’immoble afectat té quatre plantes, amb dos pisos per planta. Quatre d'aquests, d'un total de 8 pisos, estaven deshabitats, en concret, els de la tercera i quarta planta.
 
Veïns reallotjats
L’Ajuntament de Lleida ha reallotjat la nit de diumenge 5 dels 7 inquilins que es trobaven a casa quan es va produir l'esfondrament. Dos de les persones desallotjades han passat la nit en domicilis de familiars o amics. Així mateix, la Paeria ha ofert un allotjament alternatiu a una altra família –de tres membres- que resideix en l’immoble afectat però que diumenge era fora de la ciutat i aquest dilluns ha tornat. En total, al bloc hi viuen 10 persones.
 
Com a mesura d’urgència i de manera subsidiària, l’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest dilluns al matí les tasques per preservar la seguretat en l’immoble. S’ha començat a apuntalar la planta baixa, el pis primer i el segon, en la vertical on es va produir l’esfondrament. Aquests treballs i la revisió completa de l’afectació es perllongaran 48 hores. La Paeria requerirà als propietaris de l’immoble la realització de les obres de reparació pertinents que, en tractar-se de danys estructurals, han d’assumir el conjunt de propietaris del bloc.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *