S’enfonsa parcialment el pont del camí del Bou a Sucs

S’enfonsa parcialment el pont del camí del Bou a Sucs| Redacció – Fotografia: @CampsMarta

 

L'Ajuntament de Lleida ha començat a avaluar aquest dilluns al matí els danys que les pluges d’aquests dies i l’increment de cabal de la riera de la clamor amarga han provocat en el pont del camí del Bou a Sucs, que s’ha enfonsat parcialment aquest cap de setmana.

L’acció de l’aigua ha anat erosionant els fonaments del pont, fins al punt que un dels dos tubs metàl·lics que canalitzaven l’aigua de la riera ha cedit i ha arrossegat bona part de l’estructura del pont, que s’ha hagut de tallar completament al pas de vehicles. L’accés està tallat des de la matinada de diumenge, quan es va produir l’enfonsament, que també va afectar a un conductor que circulava pel camí i que va resultar ferit lleu en encastar-se amb el seu vehicle en el forat provocat per l’enfonsament de part de l’estructura del viaducte.
 
Un cop els tècnics municipals quantifiquin els danys i avaluïn la reparació, l’Ajuntament estudiarà la manera d’iniciar les obres de forma immediata, però ja ha sol·licitat ajut a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, en tant en quan es tracta d’un pont que salva una llera pública, que són titularitat de la CHE.
 
La primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Camps, que ha visitat els danys conjuntament amb el regidor de l’Horta, Josep Barberà, el regidor de Sucs, Joan Gómez, i els tècnics municipals, ha explicat que aquest és un camí municipal i per tant l’Ajuntament haurà d’estudiar una actuació d’urgència, ja que el camí tallat perjudica explotacions agràries i ramaderes de Sucs. “Hem de donar una solució immediata i per això amb els tècnics municipals estem avaluant el cost de la reconstrucció del pont, mentre hem obert converses amb la CHE per acollir-nos a alguna via d'ajut extraordinari per emergències en aquests tipus de casos, o bé establir una col·laboració immediata entre ambdues institucions per fer aquesta actuació d'emergència conjuntament”, ha explicat Camps. Ara per ara, el pas pel camí està tallat i els veïns afectats han d’accedir a les seves explotacions per vies alternatives. La Paeria ha reforçat la senyalització de tots els accessos al pont.
 
El camí del Bou uneix Sucs i Vensilló i el pont sobre la Clamor Amarga va ser construït l’any 1976 pel llavors Instituto Nacional de Reforma y Desarrollo Agrario, en tant en quan forma part de la xarxa de camins de la zona regable del canal d’Aragó i Catalunya.