S’encallen les negociacions entre la Universitat de Lleida i els estudiants tancats al rectorat

S’encallen les negociacions entre la Universitat de Lleida i els estudiants tancats al rectorat| Text i fotos: Laura Biela

 

Les negociacions entre el consell de direcció de la Universitat de Lleida i els estudiants que okupen la Facultat de Lletres continuen igual després del Consell extraordinari de Govern. El rector de la UdL, Roberto Fernández, ha emplaçat als alumnes a negociar aquesta mateixa tarda i ha evitat parlar de desallotjament.

Fernández ha demanat als alumnes que “desallotgin un espai públic que han ocupat il·legalment”. Així mateix, després d’escoltar totes les parts implicades en el conflicte durant la reunió d’aquest dilluns, en la que hi han participat per primera vegada estudiants, tres d’ells participants en la protesta, ha afirmat que l’última paraula la té la direcció de la UdL i serà en les properes hores quan es prendrà una decisió.
 
Els alumnes, per la seva part, han qualificat la jornada com “una presa de pèl” i han explicat que tenen la sensació que la UdL no vol ni voldrà negociar res amb ells.
 
Prèviament al consell extraordinari de govern, una desena d’estudiants s’han concentrat a les portes de l’Edifici Centre de Cultures i Cooperació Transfronterer del Campus de Cappont abans del consell per demanar la dimissió del rector. Els okupes li recriminen que no s’ha assegut en cap moment amb ells a negociar i el fet de permetre entrar la policia a l’edifici. En el moment que Fernàndez ha passat pel davant de la protesta s’han pogut sentir càntics com: ‘Rector dimissió, policia no’ i ’Roberto Fernández dimisió’.