Societat

Nova proposta d’Educació: Que els exàmens de Selectivitat durin més temps

L'esborrany presentat a les comunitats autònomes estableix una estructura i un marc comú per a l'avaluació de les proves

Laura Biela
  • febrer 11, 2023
  • 2 min read
Nova proposta d’Educació: Que els exàmens de Selectivitat durin més temps

El Ministeri d’Educació planteja que les proves de la selectivitat durin un quart d’hora més. En concret, proposa que la durada dels exàmens passi de 90 a 105 minuts. Així ho recull la proposta de proves d’accés a la universitat (PAU) que s’ha avançat aquest divendres a les comunitats autònomes. 

El secretari d’Estat d’Educació, José Manuel Bar, ha compartit l’esborrany del Real Decret que regularà la selectivitat, que manté l’estructura i el nombre d’exàmens adaptant-los al nou currículum. D’altra banda, l’esborrany presentat a les CCAA estableix una estructura per a la prova, que comptarà també amb un marc comú per a l’avaluació.

Segons informa el Ministeri en un comunicat, és el nou model de prova en el qual s’avança i s’ha treballat amb alumnes, famílies i experts, a més de les administracions i les universitats. Els estudiants que hagin obtingut el títol de batxillerat i vulguin accedir a la universitat s’examinaran de Llengua i Literatura II, Llengua Estrangera II, la matèria obligatòria de la modalitat i d’Història d’Espanya o Història de la Filosofia, que torna a ser obligatòria en aquesta etapa amb la nova llei d’Educació. A més, en aquelles comunitats amb llengua cooficial, com és el cas de Catalunya, també hi haurà un examen de català.

El resultat de les PAU suposarà el 40% de la nota per accedir a la universitat mentre que la mitjana de batxillerat representarà el 60% restant. A més, com ja passava ara, hi haurà una fase d’admissió en què els estudiants podran fer fins a tres exàmens més amb els quals la nota màxima s’elevaria fins als 14 punts.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *