La Seguretat Social paga a l’agost prop de 200 MEUR en ajudes per a la pandèmia a més de 226.000 autònoms

La Seguretat Social abona aquest dimarts una nòmina estimada de 198,6 MEUR, és a dir, gairebé, dos cents milions d'euros en ajudes per a la pandèmia a més de 226.000 autònoms, segons ha informat el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.
 

Així doncs, l'organisme ha destinat un total de 7.372 MEUR en prestacions a treballadors per compte propi des de l'inici de la crisi de la covid-19, que se sumen als prop de 3.000 MEUR en exoneracions de quotes aplicades als autònoms amb ajudes, ha continuat el Ministeri liderat per José Luis Escrivá.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La prestació per a autònoms compatible amb l'activitat, és a dir, tota aquella destinada a aquells treballadors per compte propi que han vist disminuïda la facturació de manera notable, arriba aquest agost a més de 83.500 beneficiaris i suma 89,85 MEUR. 
 

D'altra banda, més de 141.000 ocupats rebran l'ajuda que es va dissenyar per tal de protegir a aquells autònoms que no compleixen els requisits per accedir a la prestació anterior (per exemple, per tenir una tarifa plana o no tenir el període de cotització necessari). La nòmina estimada d'aquestes prestacions s'eleva a 107,4 MEUR.

 

La Seguretat Social paga a l’agost prop de 200 MEUR en ajudes per a la pandèmia a més de 226.000 autònoms

Pla mitjà del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, a la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords | LleidaDiari.cat

460 rebran aquesta prestació

En paral·lel, el número de treballadors autònoms que reben la prestació per una suspensió temporal de tota l'activitat se segueix reduint aquest mes a causa de l'aixecament de gran part de les restriccions a totes les comunitats autònomes. Ara són només 460 els que rebran aquesta prestació (per valor de 284.800 euros), als quals s'han de sumar els 146 que ja rebien la prestació abans del 30 de maig.

Finalment, la prestació específica per a treballadors per compte propi de temporada arriba a l'agost a unes 825 persones, amb una nòmina estimada de 540.000 euros. A més de les prestacions, el Reial Decret Llei 11/2021 preveu exoneracions en les quotes a la Seguretat Social durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre per a aquells treballadors que haguessin percebut alguna de les prestacions extraordinàries fins al 31 de maig. A finals d'agost, 220.000 treballadors autònoms s'han beneficiat d'aquestes exoneracions.