Sense Categoria

Segueix Matrix, versió Puigdemont

LleidaDiari
  • gener 14, 2016
  • 5 min read
Segueix Matrix, versió Puigdemont

Segueix Matrix, versió Puigdemont| Marisa Xandri

 

Iniciem una nova legislatura al Parlament on el president de la Generalitat va prometre el càrrec explicitant lleialtat al Parlament i al poble de Catalunya, sense esmentar ni al Rei ni a la Constitució. Una mostra més -seguint els passos de la presidenta Forcadell en el seu discurs de investidura- que el seu objectiu és governar només per al 47,8% dels catalans que en els comicis del passat 27-S van apostar per les tesis rupturistes. És una opció, la seva. ¿Respectable? Sí però amb peròs. Si queda en una mera escenificació per fer-li el joc a la CUP i salvar CDC podrem arribar a entendre alguna cosa; si els discursos i els gestos passen als fets, llavors tindrem un problema. Des del Partit Popular no perdrem ni un minut a iniciar la nostra tasca parlamentària amb la petició d'un ple monogràfic sobre l'atur a Catalunya i en clau lleidatana, continuo al servei de tots aquells que encara confieu en la nostra tasca com a diputats al Parlament.
 
Dit això, i respectant la histèria col·lectiva dels parlamentaris separatistes en veure que la subhasta havia donat els seus fruits i l'elegit era Carles Puigdemont, cal recordar una sèrie d'obvietats que des del Govern han ignorat. Petits detalls que, agradin o no, hi són i que el ciutadà ha de saber. Simples puntualitzacions que en l'òrbita de la Catalunya subvencionada i lliurada a la causa eliminen perquè si tinguessin en compte, al xiringuito no aguantaria ni cinc minuts més. El fins ara president Artur Mas entrarà a formar part dels Guiness per la seva celeritat a l'hora de convocar eleccions i d'acumular derrotes, així com la capacitat d'estrateg de Palau, amb una astúcia de guineu i velocitat de llebrer. Chapeau per la seva entrega a la política ficció, generador d'entusiasme a borbolls que no va malament en època de vaques magres, però sempre que aquestes il·lusions es fonamenten en una base sòlida, en aquests petits detalls que des del discurs un del president no han tingut en compte. Han esquivat obvietats que posaran fi a l'aventura rupturista que no dóna suport ni la meitat de la població, frustrant les expectatives de la bona gent que algun dia va creure en un Messies que els portaria a la terra promesa, ben lluny de la resta d'espanyols. El mateix Rabell li recordava al Molt Honorable Carles Puigdemont en el Ple d'investidura que ningú -ni ells- es creïn les seves propostes, titllant-los de somiatruites.
 
Agitar les masses quan no totes les cartes estan sobre la taula és sinònim d'engany i presa de pèl. Sabem que la suposada dreta catalana s'ha tirat a la muntanya al costat de l'esquerra radical sense valorar el cost social i econòmic. El polític sí que ho ha tingut en compte, i per això ha apartat de forma exprés a Mas, que ha nomenat a dit el número 3 de la llista de Girona i amb un acord in extremis amb la CUP corregint amb la negociació el que no ens van donar les urnes. No tinc cap dubte que amb aquest gest, que permetrà mantenir Catalunya sumida en el caos, és fruit del no rotund d'ERC a reeditar un Junts pel Sí de cara a altres comicis. Mas i CDC no tenien escapatòria: o pactar amb la CUP o morir, i de moment, sobreviuen. Petit detall: hores abans d'arribar al acord, Mas afirmava que en els seus socis cuperos imperava el seu esperit hiperrevolucionario i a la contra de tot per sobre del sentit de país.
 
Una altra qüestió que sembla invisible als ulls dels nostres governants (un altre petit detall) és que la declaració de desconnexió del passat 9-N continua vigent a dia d'avui, amb Puigdemont al capdavant, de la mateixa manera que roman la sentència del Tribunal Constitucional que unànimement va suspendre. El govern d'Espanya, estant o no en funcions, no permetrà que es trenqui l'Estat de Dret i es fracturi el país. L'Executiu farà complir la llei a les institucions catalanes perquè, com bé es repeteix en determinats escenaris i segons els protagonistes, 'la Llei ha de ser igual per a tots'. Davant la prioritat del desafiament rupturista amb el que vam iniciar la XI Legislatura, i que poca tranquil·litat ofereix als ciutadans, des del grup parlamentari del Partit Popular seguirem treballant per a tots els lleidatans i catalans, se sentin o no espanyols. Continuarem presentant iniciatives que beneficiïn a les persones amb la plena seguretat de que aquí no es crearan estructures al marge de les legítimes l'Estat i no permetrem cap acció que vagi en contra de la unitat i les decisions dels tribunals.
 
Marisa Xandri, diputada al Parlament de Catalunya

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *