El Segrià amplia el servei fix de canguratge a 14 municipis

A partir d’aquest dimecres 1 de març, Rosselló, Torrefarrera, Vilanova de Segrià, Almenar i Puigverd de Lleida acolliran en un espai municipal el servei de cangur fix per a infants de 3 a 14 anys i es redistribuiran els dies de servei a la resta de municipis. Al marge del servei fix, el Consell continua oferint els serveis de cangur a domicili i el servei de cangur per a activitats als municipis que no tenen servei fix.

El vicepresident del Consell Comarcal i cap de l’àrea de Serveis Socials, Toni Bosch, explica que «la bona rebuda del servei per part de les famílies usuàries ha fet que enguany més ajuntaments vulguin acollir aquest servei comarcal, de manera que hem redistribuït el monitoratge contractat i hem assignat uns dies de servei fix a cada municipi, tenint en compte el nombre d’infants fins al moment i els dies de més afluència en cadascun dels espais oberts l’any passat».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

‘Temps per cures, temps per tu’ està adreçat a la cura puntual i gratuïta d’infants i joves de 3 a 14 anys a càrrec de professionals qualificats i és un programa que compta amb el suport i finançament del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat.


Bosch destaca que, «a banda del servei en equipaments fixes de 14 municipis, el Consell Comarcal continua oferint el servei de cangur a domicili i el servei de cangur per a activitats, pensat per promoure la participació en activitats socials, lúdiques o formatives que organitzen els ajuntaments o les associacions, a tots els municipis que no disposen de servei fix, de manera que es dona cobertura a tota la comarca».

L’objectiu del programa és avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures, garantint el dret a la cura i alliberant temps per a les famílies i les persones que cuiden els infants, majoritàriament dones. Per aquest motiu, es promou un accés universal a aquests serveis, però tenen prioritat d’accés les famílies monoparentals, les mares i tutores en situació de violències masclistes, les dones en situació d’atur de llarga durada o les majors de 52 anys, les dones migrades i les famílies amb altres responsabilitats de cura acreditada.