Comarques

Arriba al Segrià la campanya ‘Cavalcades reials, Cavalcades reals’

La campanya convida els ajuntaments a comptar amb un rei negre per representar Baltasar

Marta Romera
  • desembre 2, 2022
  • 2 min read
Arriba al Segrià la campanya ‘Cavalcades reials, Cavalcades reals’

El Consell Comarcal del Segrià ha impulsat, a través del servei comarcal de Joventut JoveSegrià i el programa per a joves amb vulnerabilitat Segrià Dinàmic, la campanya de sensibilització ‘Cavalcades reials, cavalcades reals’, que convida els ajuntaments a comptar amb un rei negre per a la cavalcada de Reis per tal de promoure unes festes amb valors i transmetre a la mainada el respecte per a totes les persones de la nostra comunitat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La campanya informa sobre l’origen de l’anomenat ‘blackface’, una pràctica que es va posar en marxa al segle XIX al món del teatre segons la qual actors i actrius blanques es caracteritzaven com a persones negres per representar persones esclavitzades. Tot i que el Moviment afroamericà pels Drets Civils va aconseguir la prohibició del ‘blackface’, avui dia encara és habitual que persones blanques es pintin la cara per representar el Rei Baltasar, un costum que pot semblar innocent i inofensiu, però que agredeix les persones negres.

El vicepresident i cap de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià, Toni Bosch, explica que «l’objectiu de la campanya no és assenyalar ningú, sinó sensibilitzar els ajuntaments i la ciutadania per gaudir d’unes cavalcades més inclusives i respectuoses». A més, «per tal d’acompanyar els ajuntaments, els oferim assessorament per part dels tècnics comarcals i material divulgatiu de la campanya», destaca Bosch. Des del Consell Comarcal es recomana als ajuntaments formar un equip de professionals en matèria d’antirracisme i establir mesures per detectar, reconduir i evitar agressions en l’entorn local.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *