Comarques

El Segrià prepara diverses activitats pel 8M

Una jornada plena de xerrades, exposicions i cinema en sis poblacions

Mar Laborda
  • març 3, 2023
  • 3 min read
El Segrià prepara diverses activitats pel 8M

El Consell Comarcal del Segrià ha impulsat, a través del programa ‘Al Segrià, iguals’ i del Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD), i en col·laboració amb els diferents ajuntaments implicats i entitats diverses, un seguit d’actes a la comarca en motiu del 8M-Dia Internacional de les Dones. Seran, concretament, activitats en sis poblacions (Artesa de Lleida, Alfarràs, Lleida, Els Alamús, Almacelles i Corbins), on es podrà gaudir, entre d’altres, de cinema, exposicions i xerrades.

Per ordre cronològic, el primer d’aquests actes arribarà diumenge vinent, 5 de març, al Teatre Municipal d’Artesa de Lleida, on es podrà veure la pel·lícula ‘Sufragistes’. La projecció començarà a les 18 hores i posteriorment es farà un col·loqui i s’oferirà un refrigeri.


El dilluns 6 serà el torn d’Alfarràs, que serà l’escenari de la xerrada ‘Com ens oprimeix el gènere?’, a càrrec de la psicòloga Anna Lloret. L’acte se celebrarà a les 18 hores a la Sala d’actes de l’Ajuntament i està coorganitzat amb el Grup d’Esplai El Segrià d’Alfarràs.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Com cada any, el dimecres 8 el Consell Comarcal participarà en l’acte central institucional del Dia Internacional de les Dones, que aquest any tindrà lloc a la plaça Blas Infante de Lleida a les 12.00 hores del migdia. Prèviament, a la façana de la seu del Consell Comarcal es farà, com és habitual en aquesta data, la penjada de la lona lila.


Encara al dia 8, s’han programat dos actes més a Els Alamús i Almacelles. Començant pels Alamús, el Casal acollirà a les 18.00 hores la xerrada ‘Com ens oprimeix el gènere?’, amb Anna Lloret, un acte que compta amb el suport de l’Associació de Dones dels Alamús. Una hora més tard, a les 19.00  hores, el Casal d’Almacelles serà l’espai on se celebrarà una dinamització de l’exposició ‘Històriques. Dones que han fet història’

D’altra banda, durant tota la setmana es podrà veure l’exposició ‘Bugada i safareig al Segrià’ al nou edifici del Consell Comarcal del Segrià, ubicat al número 15 del carrer Jaume II de Lleida. La mostra esdevé un homenatge a les dones rurals, recuperant una part invisibilitzada del treball fet per les dones, i dona a conèixer els espais de bugada de la comarca, alguns dels quals encara existeixen. 

 

Finalment, el divendres 10 de març, la Sala 1 d’Octubre de Corbins acollirà la xerrada ‘Com ens oprimeix el gènere?’, amb Anna Lloret.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *