En marxa la segona Marató Vithas Lleida

Els amants de l’atletisme poden marcar en vermell al calendari el diumenge 15 d’octubre, data en què tindrà lloc la II Marató Vithas Lleida. Aquest divendres ha tingut lloc l’acte de presentació al Centre Mèdic Vithas Lleida, i ha servit de punt de partida per a l’organització, que començarà a promoure la marató en diferents proves, com la Mitja Marató que tindrà lloc a Barcelona el 19 de març, o la Marató de Saragossa del pròxim mes d’abril.

Vithas Lleida oferirà, un cop més, cobertura sanitària durant els esdeveniments esportius, de manera que tots els participants que necessitin assistència hospitalària seran atesos a l’Hospital Vithas de Lleida, o al Centre Mèdic Vithas Lleida. En aquest sentit, Josep Morera, director gerent de Vithas Lleida, associa la renovació del compromís a «la forta aposta per l’impuls de la pràctica esportiva com a hàbit clau per a una vida saludable, i per això Vithas continua recolzant iniciatives com la Marató de Lleida, que contribueixen a millorar la qualitat de vida de la població». El patrocini, a més, busca promocionar el territori lleidatà. En recolzar aquesta iniciativa esportiva, Vithas Lleida «es converteix en un actor clau en la promoció turística i la dinamització econòmica de la ciutat i la província», segons Morera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El centre té previst celebrar una sessió formativa a les seves instal·lacions per explicar com preparar-se per a una marató durant el mes d’abril, i la formació en RCP del voluntariat que atendrà als atletes que participin en les proves relacionades amb la Marató Vithas Lleida.

 

La marató entra al calendari de la Federació Espanyola d’Atletisme

Sisco Larrull, president de l’Associació Marató Lleida, entitat organitzadora de la marató, ha confirmat que la prova formarà part del calendari de maratons de la Federació Espanyola d’Atletisme, «fet que incrementaria el nombre de participants i la qualitat de la prova», en paraules de Larrull, el traçat evolucionarà cap a un circuit més interurbà: “volem donar a conèixer la ciutat de Lleida, i per això basarem el recorregut en una interconnexió que uneixi els barris perifèrics de la ciutat amb els nuclis urbans de Torre-serona i Benavent».

 

En aquest sentit, Ignasi Amor, regidor d’esports de l’Ajuntament de Lleida, s’ha mostrat especialment satisfet amb el suport institucional de la prova: «que els ajuntaments, la Diputació de Lleida i la Secretaria General d’Esports s’uneixin per ajudar a la Marató Vithas Lleida és una prova que totes les entitats anem a una per situar la ciutat com a referència per al turisme esportiu de qualitat».

 

Objectiu: 1.500 esportistes

La Marató Vithas Lleida, que va tenir una gran acollida en la seva primera edició, està oberta a corredors de totes les edats i nivells d’habilitat. La marató consta d’un recorregut de 42.195 quilòmetres, que travessa alguns dels carrers més emblemàtiques de Lleida i els seus voltants.

 

A més de la marató, el 15 d’octubre també se celebraran les curses de 10 quilòmetres i 5 quilòmetres, per als que prefereixin distàncies més curtes. Les curses infantils i les curses de Special Olympics es mantindran el dissabte 14 d’octubre. No obstant això, hi haurà un canvi en el punt de sortida i arribada de les curses, ja que en aquesta segona edició es duran a terme davant del Centre Mèdic Vithas Lleida, a la plaça de la Llotja.