La comarca lleidatana que es troba cada cop més afectada per les estafes per internet

Els Mossos d'Esquadra han alertat aquests últims dies que la comarca de la Segarra és una de les zones que es troba més afectada per les estafes a través d'Internet. Per mitjà d'un comunicat electrònic del Consell Comarcal de la Segarra, l'ens informa que tot i el descens de robatoris en domicilis, aquest tipus de fraus online s'està donant cada vegada més. En aquest sentit, les compres online són l'estafa més repetida.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els Mossos d’Esquadra insisteixen en la importància de tenir en compte una sèrie d’aspectes per fer-ho amb total seguretat, com per exemple, comprar en pàgines de confiança, que tinguin certificacions de seguretat, posant especial atenció en detalls com les condicions de venda, pagament i devolucions, en si els preus són molt més baixos que els habituals, i/o si el contingut conté faltes d’ortografia o traduccions mal fetes. També cal prestar especial atenció en si la pàgina inclou les dades fiscals de l’empresa, tal com marca la normativa de l’Estat Espanyol o preguntar a persones de confiança o cercar informació de la fiabilitat del lloc web a la xarxa poden ser factors clau a l’hora de comprar per internet.

 

A l’hora de fer els pagaments, la policia catalana alerta que només es facin quan la connexió sigui xifrada (l'adreça web comença per 'https'), amb sistemes segurs, com targetes amb límit de crèdit o targetes virtuals, i assegurant que l’empresa garanteix el pagament segur i garanteix la protecció de dades. La policia catalana també recomana no fer compres mitjançant ordinadors o connexions wifi públiques i guardar sempre les factures i comprovants de compra per tal de poder fer reclamacions, en cas de ser necessari.