SED Lleida organitza diumenge la 1a Cursa/Caminada Solidària

SED Lleida organitza diumenge la 1a Cursa/Caminada Solidària| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Lliga Ponent compta enguany amb una nova prova: la 1a Cursa 5 km 100% Solidària ONG SED Lleida. La iniciativa, batejada com a cursa #nosiguisgallina, respon a la inquietud d’aquesta ONG d'organitzar una cursa totalment solidària i ben dinàmica. Per aquest motiu han barrejat diferents ingredients: running, diversió, revolució, salut, esforç, solidaritat, microprojectes, esperit de superació, utopia, família… I tot plegat ho han anomenat: #nosiguisgallina.

La cursa serà de 5 quilòmetres i tindrà lloc el diumenge 8 de març a les 10.00 hores. També hi haurà l’opció de fer 3,5 quilòmetres corrent o caminant. El recorregut començarà al pati del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida i seguirà pel marge del riu Segre fins als camps Elisis, Rambla Ferran i avinguda Madrid i l’arribada serà al pati del col·legi. De moment, la cursa s’acosta als 200 inscrits.
 
El dia de la cursa es podran recollir els dorsals al pati del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida. També es podran recollir a la vigília, al pati de l’escola, entre les 16.00 i les 20.00 hores. La sortida de les dues curses serà simultània i el tret de sortida es donarà a les 10.00 hores. L’hora del tancament de la cursa serà a les 11.00 hores. L’entrega de premis començarà a les 11.30 hores. Hi haurà activitats paral·leles durant la cursa per familiars i amics al pati de l’escola.
 

Tindran premi els tres primers homes i dones de la classificació de cada categoria i tots els participants rebran d’obsequi la bossa del corredor. A la cursa de 3,5 quilòmetres no hi ha establertes categories, ja que és sense xip calculador de marques. Els menors d’edat entre 8 i 17 anys poden fer la cursa de 5 o 3,5 quilòmetres sempre i quan presentin una autorització signada del pare, mare o tutor legal.
 
Hi haurà servei de guarda-roba a la sortida de la cursa, animació al pati de l’escola per part de diferents grups i un ampli aparcament a la zona universitària. Durant la cursa, hi haurà servei de Creu Roja, batucades i animació durant el recorregut, avituallament i begudes i fruita per a tothom, a més de vestidors i dutxes disponibles dins del pavelló poliesportiu del col·legi.
 
#nosiguisgallina té relació amb un dels microprojectes que duran a terme enguany, que és ajudar a construir uns galliners al Paraguai. El projecte, concretament, consisteix en ajudar a millorar les condicions de vida dels habitants de Colonia Doctor Domingo Montanaro situada a la República del Paraguai. En aquest indret hi ha una comunitat de germans maristes i joves de Catalunya (de Lleida cada any hi ha 2 o 3 voluntaris) que participen en diferents camps de treball. Aquesta zona, que es troba entre les ciutats de Caaguazu i Coronel Oviedo (capital del Departamento de Caagazú) destaca per la riquesa de la seva terra. Però igual que a la resta del Paraguai, una de cada tres persones que viu al camp ho fa en condicions de pobresa extrema. Així doncs, l'objectiu del projecte que es presenta, engloba tres microprojectes: la construcció de galliners per les 18 famílies que conformen la comissió veïnal '3 de febrero', dotar de fogons de cuina millorats de la 'Colonia Guavirá' a 16 famílies i ajudar 40 famílies en l’adquisició de materials i la construcció d’un bany familiar (tassa, lavabo i dutxa) de la 'Calle 20', totes tres al districte de 'R.I. 3 Corrales'.

rn