Coneixes els sectors que més han crescut durant el 2022? T’ho expliquem!

L’economia digital, la salut i la biotecnologia són els sectors que més han crescut durant l’últim any a l’àrea metropolitana de Barcelona. Així ho constata un estudi de Barcelona Activa -l’agència de promoció econòmica barcelonina- en el ‘Mapa de Talent de Barcelona’, on detalla que un 59% del talent de la capital catalana es dedica a sectors estratègics com la indústria 4.0, la salut o les indústries creatives. Pel que fa a la demanda, l’anàlisi indica que les formacions més sol·licitades durant el 2022 van ser el màrqueting digital, la biotecnologia i la programació informàtica. Destaca també l’augment de dones amb formació digitals, que l’estudi atribueix a una major oferta de titulacions en aquest àmbit.

El document també remarca que globalment Barcelona és una ciutat que atreu més talent que no pas perd. En l’àmbit europeu, Londres, París, Berlín i Milà són les ciutats que més professionals proveeixen a la capital catalana; mentre que de fora d’Europa ho són Buenos Aires, Sao Paulo i San Francisco.

 

Així mateix, Barcelona Activa apunta que la capital catalana i Madrid tenen una dialèctica constant pel que fa a intercanvi de perfils. En concret, Barcelona atreu professionals en els camps de la indústria 4.0 i el turisme; mentre que Madrid és atractiva pels professionals digitals i creatius.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!