El sector turístic preveu pel pont de la Puríssima una ocupació mitjana del 80% al Pirineu de Lleida

Imatge de les pistes de Baqueira amb esquiadors que han estrenat la temporada | LleidaDiari.cat

 

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona afluència de visitants per a aquesta setmana del pont de la Constitució i la Puríssima a les zones de muntanya del Pirineu de Lleida, si bé la millor ocupació es produirà entre el cinc i el deu de desembre, quan a les zones amb oferta d'esquí es podria assolir una mitjana d'ocupació del 80%. Aquest percentatge es pot veure incrementat a mesura que els complexos hivernals del Pirineu lleidatà també vagin augmentant l'oferta de neu a les pistes. La Val d'Aran és ara com ara el territori que té un nivell més alt de reserves, pel bon estat de l'estació de Baqueira Beret, que posarà en funcionament aquest cap de setmana 118 quilòmetres de pistes i la totalitat dels remuntadors. 

Tot i això, totes les estacions d'alpí estaran obertes al públic amb diferents gruixos de neu i oferta d'esquí, i les de nòrdic, per a usos turístics. Es preveu l'arribada de noves precipitacions que podrien ampliar l'oferta de quilòmetres de pistes per als pròxims dies, cosa que també podria afavorir a l'ocupació. El pont de la Constitució i la Puríssima, considerat des de fa uns quants anys com una de les cites clàssiques de l'inici de la temporada d'esquí, es presenta enguany com una bona oportunitat per al sector turístic en general i especialment per al sector de la neu i l'esquí, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

 

El director del Patronat, Juli Alegre, destaca que enguany no es tractarà tant de dos ponts sinó d'un «aqüeducte», ja que permetrà poder enllaçar nou dies festius, amb només tres dies laborables. En canvi, el fet que enguany la festivitat de la Puríssima s'escaigui en divendres en el calendari afavorirà que la millor ocupació es produeixi en el segon tram festiu, entre el cinc i el deu de desembre. Segons Alegre, la previsió d'ocupació turística enguany serà sensiblement molt millor que la del pont de l'any 2016, quan amb els mateixos dies festius, però situats en diferents dies en el calendari, la mitjana d'ocupació a les comarques del Pirineu de Lleida va ser del 60% entre els dos ponts.

 

Totes les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida restaran obertes al públic durant aquest llarg pont, però amb diferents gruixos de neu i quilòmetres de pistes. L'estació de Baqueira Beret, que ja va poder inaugurar la temporada el divuit de novembre, una setmana abans del previst, disposa actualment d'una magnífica oferta de neu. Per aquest cap de setmana posarà en funcionament 118 quilòmetres de pistes i tots els remuntadors, que donen accés a 80 pistes. Aquesta bona oferta de neu ha animat el nivell de reserves, com també la percepció d'un bon pont.

 

Per la seva banda, les estacions pallareses de Port Ainé i Espot Esquí, gestionades per FGC, tenen previst encetar la temporada aquest divendres, amb un dia de forfet gratuït per als seus clients com a jornada de portes obertes, mentre que el complex de Boí Taüll Resort, a l'Alta Ribagorça, engegarà també la temporada aquest divendres amb cinc quilòmetres de pistes. L'estació de Port del Comte, al Solsonès, inaugurarà dissabte, dia dos, la nova campanya de forma parcial.

 

Per la seva banda, el complex mixt de Tavascan també obrirà aquest divendres, per a usos turístics i recreatius. Pel que fa a la resta d'estacions de nòrdic, tenen previst obrir portes per a usos turístics el dia sis de desembre les estacions de Lles, Aransa, Sant Joan de l'Erm i Virós Vallferrera, i per a la pràctica de l'esquí en el cas que arribin noves precipitacions, amb la qual cosa també es podria afegir a l'inici de temporada l'estació de Tuixent-la Vansa.