Comarques

El sector turístic de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran bat rècords al 2022

Les pernoctacions se situen un 9,7% per sobre de les que hi va haver al 2019, abans de la pandèmia

Marta Romera
  • febrer 2, 2023
  • 2 min read
El sector turístic de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran bat rècords al 2022

El sector turístic de les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran va batre rècords el 2022 segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) en establiments d’hoteleria, turisme rural, càmpings i apartaments turístic. El sector ha obtingut el millor resultat de la història amb un increment d’un 2,56% del nombre de viatgers i un 9,71% pel que fa a les pernoctacions en comparació amb el 2019, abans de la pandèmia. Els negocis que han registrat més creixement són els de turisme rural i els càmpings, que han augmentat un 285 i un 31% respectivament. La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, confia que enguany es puguin consolidar aquests resultats i recuperar el turisme internacional.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les pernoctacions en apartaments turístics també han crescut singularment amb un 9,7%, que ha permès assolir la mitjana de prop d’un 10% en el conjunt de sector. Els hotels han registrat les millors xifres de tots els temps però amb un creixement més moderat de l’1% respecte al 2019, que li ha permès superar els 2 milions de pernoctacions per primera vegada. El turisme estranger ha tancat amb una notable recuperació en relació al cap de dos anys de pandèmia si bé en comparació amb el 2019 s’ha situat en un 1,5% menys de pernoctacions i un 4% menys de visitants.

 

Per Rosa Pujol, el sector turístic de la demarcació ha reprès el ritme de creixement que ja havia mostrat del 2014 al 2019 i que es va veure truncat per la pandèmia. Per això, confia poder consolidar enguany els creixements del 2022 i també recuperar i millorar les xifres de turisme estranger. Segons Pujol, el sector ha sortit reforçat de la pandèmia gràcies a l’esforç col·lectiu però també a la tipologia d’oferta en el sentit més ampli, basada en la natura i les activitats en espais a l’aire lliure, allunyats de les massificacions.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *