El sector de l’oci nocturn de Lleida es mostra preocupat pel problema de les punxades

L'Ajuntament de Lleida s'ha reunit amb el sector de l'oci de la ciutat per traslladar informació actualitzada i objectiva envers la situació que s'ha generat sobre les denúncies per punxades en aquests entorns. La Regidoria de Salut, en col·laboració amb Feminismes, Drets Civils i Joventut, i amb la implicació de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i el Servei d'Emergències Mèdiques, ha organitzat una trobada per mostrar el missatge clar del sector en situacions d'aquest tipus: tolerància zero en qualsevol conducta sexista que es pugui generar dins aquests espais.

 

La reunió ha estat molt positiva i ha servit per treballar amb diversos objectius clau: implicar el sector de l'oci i ser proactius a través d'accions preventives per evitar aquest tipus de violències i articular mecanismes de coordinació per, si es donen incidències, actuar de manera ràpida i organitzada amb els serveis d'emergència i agents implicats. També s'ha posat la mirada, si així es requereix, en l'atenció i acompanyament a la persona que pot haver patit aquesta agressió.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Unes situacions complexes durant la nit

A la trobada han assistit la Federació d'Hoteleria de Lleida i responsables de locals d'oci de la ciutat; les empreses de taxi de la ciutat, com a servei públic que també es troben unes situacions complexes durant la nit, i responsables d'empreses de seguretat, com a gestors d'accés als locals i de la seguretat interior. Els i les presents han mostrat la seva preocupació i inquietud per les darreres informacions publicades en mitjans de comunicació i xarxes socials relacionades amb les punxades. L'acció es desenvolupa també amb el projecte Nits Q Lleida d'intervenció educativa en espais d'oci nocturn.