Edició 2021

El sector carni de Lleida podrà exportar a través de la duana Edullesa

  • febrer 18, 2019
  • 3 min read

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El sector carni de Lleida podrà exportar a través de la duana Edullesa de Lleida abans de l'estiu. Així o ha assegurat el president de la instal·lació, Joan Serentill, que també ha explicat s'estan finalitzant els tràmits que han de donar «permisos definitius» per posar en marxa la unitat veterinària «en setmanes».

 

Fa dos anys les empreses del sector van presentar un manifest per reclamar aquesta unitat i estalviar-se així la tramitació de documentació administrativa a Barcelona per poder exportar els seus productes. El president de JARC, Joan Carles Massot, ha assegurat que el sector ramader mou a Lleida 3.000 milions d'euros a l'any, un 60% de la producció de tot Catalunya.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els darrers tràmits per a tenir els permisos definitius

La duana Edullesa de Lleida està ultimant els tràmits per obtenir els permisos definitius per poder posar en marxa la unitat de certificació veterinària que ha de permetre exportar productes carnis a altres països. Ja s'ha fet la inspecció d'Agricultura i Duanes i ara s'està a l'espera tenir el vistiplau a les instal·lacions de part de la secretaria de Comerç. Joan Serentill ha remarcat que aquesta unitat ha estat una «aposta que ha suposat tot un viacrucis» des de l'agost del 2016. A Edullesa les obres d'aquesta unitat estan fetes i també ja s'ha adjudicat la plaça funcionarial d'un veterinari que en serà el responsable.

 

Des de JARC, Joan Carles Massot ha remarcat que l'objectiu d'aquesta unitat és poder donar «eines i facilitats» per atraure empreses que estan operant actualment a l'àrea metropolitana de Barcelona i aconseguir crear una «pool agroalimentari» a Lleida. En aquest sentit, s'ha referit a la «petjada de carboni» que suposa el transport, ja que pràcticament el 80% de la producció de Lleida s'està portant a transformar a zones de Girona, Barcelona o la Catalunya Central.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

manipulador càrnic | Asincar

 

 

Una atracció per a les empreses de Lleida

En definitiva, el que es busca és que aquesta nova unitat certificadora atregui empreses de Lleida, però també dels seus voltants, tal com ha assenyalat el president de PIMEC Lleida, Jaume Saltó, que s'ha referit al volum d'empreses del sector carni que hi ha a la zona de la Franja de Ponent i l'Aragó. Finalment, el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín ha explicat que mitjançant aquesta unitat es podrà tramitar la documentació necessària per poder exportar animals vius; exportar productes d'origen animal de no consum humà com la llana, la pell animal o el pinso; i donar sortida a productes per a l'alimentació animal, medicaments veterinaris i productes zoosanitaris.

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.