El sector de la mediació d’assegurances assoleix xifres rècord

El sector de la mediació d’assegurances va assolir xifres rècord durant el 2022 a Catalunya i va generar 1.005,86 milions d’euros de negoci, segons el Departament d’Economia i Hisenda. Es tracta d’un 29,8% més de facturació que el 2021 i suposa la millor xifra de la història.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El subdirector d’Entitats Asseguradores i Mediadors de la Generalitat, Xavier Erbàs, ha destacat que «les bones dades arriben malgrat la reducció d’un 2,5% del nombre d’entitats. Les empreses de distribució d’assegurances inscrites a la Generalitat van ocupar a 3.006 persones». Destaca també que «en conjunt va créixer la cartera tant en Vida (+145,07%) com en No Vida (+5,3%)».

L‘informe del Departament d’Economia concreta que l’evolució de les carteres intermediades entre les dues tipologies de mediadors va registrar un comportament homogeni. D’altra banda, els agents d’assegurances vinculats, amb un increment en el nombre d’entitats de l’1,3%, van incrementar el volum de primeres intermediades en un 13,6%.

Pel que fa al pes dels diferents rams de No Vida, autos va continuar encapçalant la llista, amb un 34,9%, seguit d’assistència sanitària (12,8%), multirisc de la llar (11,2%), responsabilitat civil (8,2%) i multirisc industrial (8,1%). En relació amb l’ocupació, l’informe concreta que les dones van ocupar el 77,2% de la categoria de personal empleat; mentre que els homes van representar gairebé el 71% del personal directiu.