SATSE reclama disposar d’infermeres en tots els aeroports per frenar la covid

El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha reclamat a l'empresa pública AENA que possibiliti la implantació d'un servei d'infermeria en tots els aeroports d'interès general que gestiona perquè, entre altres funcions, pugui acomplir actuacions d'atenció, prevenció i informació sobre la covid-19.

 

L'entitat recorda que al llarg dels darrers mesos s'ha reclamat des de diferents instàncies nacionals i internacionals un major control en aquests espais per evitar la propagació del virus al país, a causa de la gran afluència de persones que diàriament fan ús dels mateixos per motius laborals o personals. També considera necessari formar part de la tripulació de cabina en els vols de llarga durada. Segons SATSE, les infermeres podrien col·laborar en aquesta tasca prestant la seva atenció i cures, no sols als viatgers, sinó a les «centenars de persones» que treballen en els aeroports exercint «múltiples comeses».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

SATSE reclama disposar d’infermeres en tots els aeroports per frenar la covid

SATSE reclama disposar d'infermeres en tots els aeroports per frenar l'expansió de la covid-19 | Àngel Ullate

 

«Els aeroports són com petites ciutats que haurien de comptar, en tots els casos, amb serveis d'infermeria, per actuar de manera àgil i eficaç sobre la base dels protocols establerts per les autoritats sanitàries», han reiterat des de l'organització sindical.

 

La recent decisió del govern espanyol d'establir la quarantena a tots els viatgers procedents de l'Índia

En aquest sentit, al·ludeix a la recent decisió del govern espanyol d'establir la quarantena a tots els viatgers procedents de l'Índia pel risc de propagació de la nova variant del virus, com «un clar exemple» en el que les infermeres podrien atendre «qualsevol necessitat en matèria de formació, prevenció i atenció» que sorgeixi en el mateix aeroport.

 

D'altra banda, el sindicat es mostra partidari que s'estableixi la presència d'una infermera o infermer com a part de la tripulació de cabina en els vols amb una durada de més de cinc hores per a garantir la seguretat dels passatgers i poder atendre situacions d'urgència o alteracions de la salut de les persones que viatgen. Des de l'organització recorden que, a vegades, han de ser persones sense qualificació sanitària les que atenen altres amb els «consegüents riscos per a la salut i seguretat» de tots ells. «Tal com els creuers amb vaixell compten entre la seva tripulació amb un equip sanitari, s'hauria d'oferir també aquesta possibilitat en els viatges amb avió», afegeix.

 

Finalment, SATSE subratlla que, en cas que es propiciés la seva presència en els vols de llarga durada, aquests han de comptar amb els recursos materials i mitjans necessaris per a poder donar «la millor atenció possible».