Satisfacció del sector de la hostaleria de Lleida per l’alta ocupació de restaurants i locals d’oci per Cap d’Any

Satisfacció del sector de l'hostaleria de Lleida per l'alta ocupació de restaurants i locals d'oci que ofereixen sopars i festes especials per Cap d'Any, amb propostes per a totes les butxaques. Molts locals ja han penjat el cartell de complet des de fa dies. És el cas del restaurant el Celler del Roser de Lleida o el Molí del Duc de Torrelameu, que és la primera vegada que organitza un sopar de gala per donar la benvinguda el 2018.

 

També s'estrena amb un ple absolut per Cap d'Any el Parador de Lleida, amb més de cent persones que han pagat 335 euros per un pack especial de dues nits a l'establiment que inclou sopar, cotilló i festa. Per aquesta nit ja és pràcticament impossible trobar lloc a les cases de turisme rural de tota la demarcació i també estan plens els hotels més pròxims a les estacions d'esquí.

  

 

 

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, assegura que els restaurants que ofereixen sopar de Cap d'Any han ocupat entre un 80 i un 100 per cent de les places disponibles a tot el territori. «La gent té ganes de sortir i de passar-s'ho bé i molts locals estan plens, això ens augura una bona nit», assegura, i afegeix que «finalment la restauració està notant el repunt de l'economia i l'increment de la despesa». Castellarnau ha remarcat també les altes ocupacions que es registren al Pirineu amb l'esquí com a pol d'atracció. Un altre punt a favor és que el dia 1 de gener és dilluns i, per tant, s'ajunta amb el cap de setmana, fet que ha afavorit estades més llargues tant als hotels, com cases de turisme rural, bungalous i segones residències.

 

A la ciutat de Lleida es podran seguir les campanades des de la Seu Vella i des del rellotge de l'Escorxador. A la capital les celebracions es concentren a grans restaurants i locals d'oci mentre que moltes poblacions de comarques mantenen la tradició d'organitzar revetlles populars als poliesportius i sales culturals. Algunes inclouen el sopar, com a Bellvís amb un preu de 70 euros, mentre que una de les opcions més econòmiques és la d'Albesa amb festa, cotilló i ressopó per vuit euros. A Cervera la convocatòria a la mitjanit per donar la benvinguda el 2018 és a la plaça Major, on es repartirà raïm i cava per a tothom. Després la festa es traslladarà al pavelló, com passarà també a les Borges Blanques, Balaguer o Agramunt, entre moltes altres localitats.

 

Un cas particular és el de Tàrrega, on la festa començarà a dos quarts d'una a l'espai MerCAT però a les tres de la matinada les campanades es repetiran a la plaça Major, i en comptes de raïm es repartiran llaminadures. És el tercer any que l'Associació Agrat organitza les 'Targanades'. «A la mitjanit les campanades es fa a casa amb la família però nosaltres tenim ganes de celebrar-ho a les 3 amb tot el poble al costat de la plaça major, i d'aquesta manera també diem que l'any no comença fins que no ho diu en campanar de Tàrrega», explica un dels responsables de l'associació, Jaume Vilalta.

 

Un any més, i ja en són tretze, l'Ajuntament de Lleida, juntament amb l'Associació Antisida de Lleida i 25 locals d'oci de la ciutat, promou una nova campanya d'oci saludable per aquestes festes, especialment, per a la nit de Cap d'Any, amb el lema 'Viu unes bones festes amb Q'. Les persones que assisteixin a aquests locals rebran, juntament amb el cotilló, el 'Kit dels sentits', que inclou una regleta d'alcoholèmia, un preservatiu, material informatiu sobre consum de substàncies i utilització del transport públic, i també el protocol de prevenció i actuació davant agressions sexistes elaborat per entitats feministes de la ciutat.

 

Els 25 locals d'oci nocturn que participen en la campanya són: La Nuit Discothèque, Negre, Sala Manolita, Maracas, Xtras, Baba Room, Les Pauls, Boite, Comèdia, Cafè del Teatre Lleida, Hooka, Traganits, La Casa de la Bomba, Billion, Trivial, Legend, EPAP, Senator Condes, Cotton, Jimbo & Rombos, Zappa, Negre, Sala 1714, Fissure i Fonda. Tots aquests locals han signat un document d'adhesió que els compromet a seguir els criteris de qualitat Nits Q Lleida.