La Sangiovesa és ara La Piemontesa

Imatge del restaurant de Lleida

Imatge del restaurant de Lleida | La Piemontesa

 

L'empresa Franquícies La Piemontesa ha unificat el nom dels seus restaurants per aportar encara més solidesa a la imatge corporativa i de marca de la cadena de franquícies. En ple procés d'expansió, La Piemontesa canviarà el nom dels seus establiments de Lleida, Barcelona i Pamplona. El restaurant La Sangiovesa, situat a l'Avinguda Balmes, 7 de la capital lleidatana, passarà a dir-se La Piemontesa.

 

Aquest procés d'unificació es deu a l'absorció de la totalitat de les accions de la societat per part de Juan Manuel Chacón, fundador i creador de Franquícies La Piemontesa. Aquesta operació ha de permetre que la marca assoleixi una major solidesa en un moment de posicionament i creixement empresarial. La cadena de restauració, en ple procés d'expansió, compta ja amb 23 establiments. Actualment, la firma té presència a València, Catalunya, Andalusia, Navarra, Aragó, Madrid i País Basc.

 

La Piemontesa i les seves receptes d'autèntica cuina italiana

La Piemontesa es caracteritza per les seves receptes d'autèntica cuina italiana, en què predominen els processos artesanals en l'elaboració de les seves presentacions i la qualitat de la matèria primera utilitzada gràcies als seus productes importats directament de les millors regions de la península Itàlica, les farines per a la pasta procedents del nord d'Itàlia, «el pa de la casa» de Gènova, els formatges Pecorino i Parmiggiano DOP de l'Emilia Romagna o la Mozzarella DOP de la regió de la Campània entre altres ingredients utilitzats en moltes de les seves receptes. Un dels elements diferencials de la Piemontesa és el control de tot el procés de producció per garantir la qualitat. Per aquest motiu, des del seu centre de Lleida, que també opera com a central de compres de tot el grup, s'importen les matèries primeres d'Itàlia.

Pla obert on es pot veure Sergi Millán, Gerent de la Cooperativa Arbequina i Secció de Crèdit i Jordi Peralta, amb el cap de Compres de La Piemontesa Food Services S.L

Pla obert on es pot veure Sergi Millán, Gerent de la Cooperativa Arbequina i Secció de Crèdit i Jordi Peralta, amb el cap de Compres de La Piemontesa Food Services S.L | LleidaDiari.cat

 

 

En l'obrador de la capital del Segrià sota la mateixa ensenya de la Piemontesa i situat al polígon industrial Camí dels Frares, s'elaboren els productes essencials de la carta de tots els restaurants del grup, seguint les receptes tradicionals italianes. Un altre dels seus valors afegits és la fórmula utilitzada en la fabricació artesanal de la pasta, a base de sèmola, més digerible, natural i sense colorants ni conservants artificials ni cap tipus d'additiu. Així és com es controla la qualitat i l'homogeneïtzació dels restaurants del grup, ja que La Piemontesa produeix, en exclusiva, per als seus establiments, tots els productes essencials de la carta.

 

Una carta amb 141 plats diferents

Cada dia a La Piemontesa pot ser únic. Aquest és el repte que proposa la seva carta, amb 141 referències que permeten més de 400 combinacions diferents. Es pot menjar a La Piemontesa sense repetir plat cada dia de l'any, fet que converteix l'experiència gastronòmica en una ocasió única per a paladars inquiets que busquen autenticitat de la cuina italiana.

 

Els seus restaurants inclouen en una mateixa carta receptes del Piemont, de la cuina mediterrània i part de la cuina florentina amb gran varietat de plats; entrants, tàrtars, carpaccios, risottos, carn, pizzes i delicioses postres. El model de negoci de La Piemontesa ha estat implantat per Juan Manuel Chacón, amb 30 anys d'experiència en el sector i fundador de la cadena de restaurants italians La Tagliatella, de la qual va ser propietari fins a 2006. Chacón, d'origen sevillà emigrat a Catalunya, és considerat l'introductor a Espanya de la restauració italiana.

 

Les franquícies La Piemontesa es van crear el 2012

El 2012, va crear franquícies La Piemontesa, un concepte de negoci de capital 100% espanyol, basat en un model de restauració italiana organitzada, de fàcil gestió i alta rendibilitat amb la garantia d'un producte de primera qualitat elaborat de forma artesanal. Destaca especialment la decoració dels restaurants, familiar, amigable i acollidora, amb la intenció de regalar al client una experiència gastronòmica inoblidable.

 

Es tracta d'un model que controla tot el seu procés de producció amb l'objectiu d'aconseguir la màxima qualitat des de l'elaboració de les seves pròpies receptes fins al servei al client. Per aquest motiu, La Piemontesa té el seu propi mercat, els seus proveïdors en origen, és el seu propi fabricant, la seva pròpia cuina central, elabora els seus productes i els ven en exclusiva als seus restaurants.