Ja es coneix la sanció econòmica i disciplinària al Lleida Esportiu pel llançament d’objectes al Camp d’Esports

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit aquest dimarts sancionar el Lleida Esportiu amb una multa de 6.001€ i la celebració a porta tancada dels dos pròxims partits al Camp d’Esports. Aquesta decisió ve motivada pels incidents de diumenge passat durant el partit d’anada de les semifinals de play-off d’ascens, entre el Lleida Esportiu i el Yeclano, que es va donar per acabat en el temps afegit després que una ampolla llançada des de la grada impactés al delegat de l’equip visitant.

Web_LleidaDiari_Especial_01
 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El jutge disciplinari ha argumentat que aquests incidents van posar en perill la integritat física dels participants i van suposar una alteració greu de l’ordre públic. La resolució destaca que el Lleida Esportiu no ha intentat identificar els responsables d’aquests comportaments.

En resposta, el Lleida Esportiu ha presentat un recurs contra la decisió de donar per acabat el partit amb 0-1 quan encara quedaven més de set minuts per disputar-se. Tot i la manca d’optimisme respecte a l’èxit del recurs, el club considera que la resolució és arbitrària i prosseguirà amb el recurs fins al final per obtenir algun possible rescabalament. El club lleidatà també ha expressat la seva preocupació per la seguretat dels seus aficionats en el pròxim partit a Yecla (Múrcia) i ha sol·licitat un dispositiu de seguretat reforçat a la Federació.

Per altra banda, el club ha denunciat els incidents als Mossos d’Esquadra, ha contactat amb els abonats per identificar l’autor del llançament de l’ampolla i també han tancat les primes pel possible ascens. El president del club, Luis Pereira, ha anunciat a través de les seves xarxes socials que hi haurà un augment del 50% en la petició dels jugadors, suggerint també la possibilitat d’un possible conflicte d’interessos en la Federació Catalana de Futbol (FCF).